Transparent
Inloggen
Sluiten

Alles ligt nog open donderdag, maar zege voor Feyenoord is cruciaal

2 november 2022 00:56

Voor Feyenoord staat donderdag een cruciale wedstrijd op het programma. In De Kuip wacht de thuiswedstrijd tegen Lazio Roma. De verschillen in de Europa League groep zijn dermate klein dat voor de ploeg van Arne Slot nog alles mogelijk is. Bij een zege zal Feyenoord sowieso Europees overwinteren en maakt het zelfs nog kans op de groepswinst. Bij een gelijkspel kan het Europese avontuur direct voorbij zijn afhankelijk van het resultaat bij FC Midtjylland - Sturm Graz, terwijl Feyenoord bij een nederlaag toch naar de Conference League kan gaan indien FC Midtjylland ook verliest van Sturm Graz.

Donderdag wordt het de tweede keer dat Feyenoord in eigen huis tegen Lazio Roma speelt. In de tweede groepsfase van de Champions League in het seizoen 1999/2000 eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel. Lazio was uiteindelijk echter wel de ploeg die groepswinnaar wist te worden en naar de kwartfinale ging.

Feyenoord speelde zeven keer eerder in De Kuip tegen een Italiaanse tegenstander. Tot nu toe werd er drie keer gewonnen, drie keer gelijk gespeeld en slechts één keer werd er verloren. AC Milan (1969), Juventus (1997) en Napoli (2017) werden allemaal verslagen, terwijl er ook gelijk werd gespeeld tegen Internazionale (2002) en Juventus (2002).

Naast Feyenoord speelde Lazio in de historie ook al eens tegen PSV en Vitesse. In 2001 wisten de Italianen in de groepsfase van de Champions League te winnen in Eindhoven, terwijl in 2017 verrassend in Arnhem werd verloren in de groepsfase van de Europa League.




Tags

lazio graz juventus kuip midtjylland roma sturm arne arnhem conference groepswinnaar historie internazionale italianen milan napoli slot vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.144 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pvv reijnders rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer