Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord start zelf onderzoek na ongeregeldheden in Oostenrijk'

28 oktober 2022 13:48 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"Feyenoord start zelf onderzoek na ongeregeldheden in Oostenrijk"; image source: Pro Shots

In een reactie aan de NOS heeft Feyenoord laten weten enorm te balen van de ongeregeldheden die donderdagavond plaats vonden na de wedstrijd tegen Sturm Graz. Zowel binnen als buiten het stadion werden vernielingen aangericht. De Oostenrijkse politie had uiteindelijk traangas nodig om iedereen weer rustig te krijgen.

Samen met onder meer Sturm Graz en de lokale autoriteiten in Oostenrijk gaat Feyenoord zelf een onderzoek instellen om een zo compleet mogelijk overzicht te krijgen wat er precies heeft voorgevallen. De club zal vervolgens ook zelf maatregelen gaan treffen.

Zeven fans zouden zijn opgepakt en zij zaten vrijdagochtend nog steeds vast. Bovendien zou een nog onbekend aantal supporters gewond zijn geraakt, waaronder twee personen die betrokken waren bij een steekpartij.

Vorig seizoen werd Feyenoord al meerdere keren bestraft door de UEFA en ontving het in totaal voor meer dan € 650.000,- aan boetes. Ook waren er tijdens de uitwedstrijd tegen Lazio geen Feyenoord-supporters welkom, terwijl in de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz de gehele Noord tribune van De Kuip leeg moest blijven.

Meer op NOS.nl




Tags

graz oostenrijk sturm gewond kuip lazio nos steekpartij traangas uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Dat wordt weer de portemonnee trekken en hopen dat de club niet uitgesloten gaat worden van Europees voetbal.
Wellicht beter om maar zonder (uit)supporters voortaan te gaan. En ja, natuurlijk, de goeden moeten onder de kwaden lijden
+2/-0

1 jaar geleden
Als club zijnde zou je ook moeten zorgen dat via de feyenoord kanalen deze idioten geen kaartje krijgen ,maar ik heb het gevoel en vele met mij dat daar niet naar gekeken word verkopen en klaar ,nu zit je straks met een strop van ettelijke miljoenen want er gaat hard opgetreden worden .geen uitpubliek meer mee, vakken leeg in eigen stadion, flinke boete's en die zogenaamde supporters maar lachen want ze vinden het best daar in het maasgebouw ze doen weinig of niets bestuur treed op en maak zelf een einde aan het mee nemen van publiek en ja de goede moeten onder dat tuig lijden
+1/-0

1 jaar geleden
Te triest voor woorden. Ik vrees, dat we er mee moeten leven.
Er is maar een oplossing: een jarenlang stadionverbod met meldplicht.
Iedere zondag om 08:00 uur op het politiebureau en een uur na afloop van de wedstrijd weer naar huis. Helaas voorziet onze wet hier niet in. Maar dat moet toch een koud kunstje zijn.
Gewoon een hamerstuk in de tweede en eerste kamer, zonder een eindeloos debat.
Doen dus.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.146 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders telegraaf westerse wieffer yoda zorg