Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'We hadden nog veel meer moeten creëren'

28 oktober 2022 11:39

Feyenoord verloor donderdagavond op schlemielige wijze met 1-0 van Sturm Graz. Dankzij een doelpunt in de 93e minuut is de ploeg van Arne Slot alles behalve zeker van overwintering. Na afloop deed de oefenmeester zijn verhaal.

"Dit was voor ons het slechtst denkbare resultaat. Dat het in de laatste minuut gebeurt, maakt het extra pijnlijk. In de eerste helft spelen we prima onder hun druk uit en komen we vrij vaak in leuke posities. Danilo had twee à drie goede kansen. We hadden alleen nog veel meer moeten creëren met onze backs en buitenspelers. Daarentegen hebben we vrijwel niets weggegeven."

Om te vervolgen: "In de tweede helft speelden zij nog een stuk enthousiaster en hadden we minder controle. We kwamen ook minder vaak door, wat wellicht te maken had met de ongelukkige invalbeurten bij ons. De ervaring leert dat een bal dan nog wel eens verkeerd wil vallen bij ons, en dat was ook vandaag het geval. Ze waren al wel wat meer gevaarlijk geweest met een aantal kopballen. Als je dan ook nog een domme overtreding maakt, kan hij een keer verkeerd vallen. Het was prettig geweest als je dat duel daar had gewonnen, maar dat gebeurde niet. De 2-2 bij Midtjylland en de 4-3 tegen PSV vielen ook uit standaardsituaties. Daar moeten we iets aan doen. Maar we hadden ook moeten zorgen om zelf meer goede kansen te krijgen. Daarom speelt er ook vaak een andere buitenspeler, omdat nog geen één buitenspeler ervoor heeft gezorgd om blijvend goed te presteren."

Tot slot keek Slot kort vooruit naar het affiche van volgende week tegen Lazio: "In De Kuip hebben we een aantal mooie Europese avonden gehad. Als we winnen, als ik goed reken, overwinteren we. Het zal alleen niet makkelijk worden, maar we gaan er uiteraard vol voor."




Tags

slot arne affiche buitenspelers danilo enthousiaster graz kuip lazio midtjylland oefenmeester schlemielige sturm

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda