Transparent
Inloggen
Sluiten

Zwak Feyenoord slechts gelijk tegen Fortuna Sittard

22 oktober 2022 18:28
Foto: Pro Shots

Zwak Feyenoord slechts gelijk tegen Fortuna Sittard; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft op zeer slordige wijze averij opgelopen in de Eredivisie. In de eigen Kuip kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Javairô Dilrosun maakte uiteindelijk het enige doelpunt van Feyenoord.

Feyenoord begon uitermate zwak aan de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Limburgers namen het initiatief en kwamen zelfs al vroeg op voorsprong na zwak verdedigen aan de zijde van Feyenoord.

De ploeg van Arne Slot leek nog niet helemaal wakker, maar het tegendoelpunt bracht daar weinig verandering in. Het tempo lag veel te lag en de passing was veel te slordig, zodat vooral Fortuna Sittard tot aanvallen kwam. In plaats van zelf tot kansen te komen, wist Feyenoord de achterstand vooral te beperken tot 'slechts' een tegentreffer tot de rust.

Slot greep vervolgens hard in en bracht in de tweede helft direct drie wissels binnen de lijnen. In de kleedkamer moet het ongetwijfeld flink geknetterd hebben, want de ploeg vloog uit de startblokken en na 30 seconden spelen lag de gelijkmaker al tegen de touwen. Javairô Dilrosun schoot snoeihard raak.

Wat volgde was een grote reeks aan mogelijkheden en kansen voor Feyenoord. Doelman Pandur van Fortuna moest vol aan de bak en moest meerdere keren reddend optreden.

Het lukte Feyenoord echter niet om het hoge tempo de hele tweede helft vol te houden, zodat Fortuna in de slotfase iets makkelijker overeind kon blijven.

Uiteindelijk werden er nog vijf minuten blessuretijd gegeven waarin Feyenoord nog een keer aan probeerde te zetten. Het leidde echter niet tot kansen, zodat de ploeg tegen puntverlies aanliep in eigen huis.
Discussieer mee op de forums


Tags

fortuna dilrosun javairo slot aanliep arne averij beperken eredivisie geknetterd kuip pandur passing reddend seconden slordige snoeihard tegendoelpunt wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.891 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane agema arneslot belgie coalitie dijk drugssquare dtk gedragsproblemen geert geertruida gekke gimenez intensiteit kloese minister muscat nederland oppositie praag priske pvda sahin slot smal sparta timmermans wilders willykment yoda