Transparent
Inloggen
Sluiten

'Vanaf zomer 2025 kunstgrasverbod in Eredivisie'

20 oktober 2022 13:13 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Vanaf zomer 2025 kunstgrasverbod in Eredivisie"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad meldt dat er in de Eredivisie een verbod gaat komen op spelen op kunstgras. Vanaf het seizoen 2025/2026 zijn alle clubs op het hoogste niveau verplicht om op natuurgras te spelen. Op 1 december zal een stemming plaats vinden onder alle clubs uit de Eredivisie. Indien minstens 15 van de 18 clubs voor een verbod op kunstgras zijn zal dit vanaf het seizoen 2025/2026 worden ingevoerd.

Hoewel het op dit moment nog niet definitief is, is volgens het AD de stemming slechts een formaliteit. Vrijwel unaniem hebben de clubs in de Eredivisie een voorkeur voor voetbal op echt gras. Momenteel zijn er met Cambuur, FC Emmen, FC Volendam en Excelsior nog vier clubs in de Eredivisie met een kunstgrasmat. Cambuur zal vanaf komend seizoen op natuurgras gaan spelen, terwijl FC Emmen dit vermoedelijk in 2025 zal gaan doen als zij in een nieuw stadion gaan spelen. Ook FC Volendam wil snel de overgang naar natuurgras gaan maken. Alleen Excelsior heeft zich nog niet uitgesproken.

Meer op AD.nl
Tags

eredivisie cambuur emmen excelsior kunstgrasverbod volendam formaliteit gras kunstgrasmat unaniem

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Super! Dit zal het aanzien van de Eredivisie ten goede komen.

Persoonlijk vind ik het spelen op kunstgras nog vreselijker dan op een kaal, afgetrapt knollenveld. Ik begrijp dat binnen de amateurwereld kunstgras een ‘oplossing’ is, maar voor wat betreft de profs mag er geen excuus zijn. Je moet een grasmat kunnen onderhouden waar eens in de 7/14 dagen een wedstrijd op gespeeld kan worden.
+1/-0


Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Feyenoord E-zine

Meer dan 25.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aangiftebereidheid acardipane aftakelingsproces baudet bestlander burgers dewittehond fvd gekken kamervoorzitter klaus macht middenveldert miljarden nederland oorlog pan processen referendum regering rusland rutte simons vaccin verbieden vvd waarheid wef wehave wetten