Transparent
Inloggen
Sluiten

Gernot Trauner: 'We hebben het vandaag als team gedaan'

16 oktober 2022 18:58

Feyenoord heeft de topper tegen AZ zondagmiddag met 1-3 gewonnen. In het AFAS Stadion boog de ploeg een 1-0 achterstand om naar een comfortabele 1-3 zege. Aanvoerder Gernot Trauner gaf na afloop bij ESPN aan dat Feyenoord als team erg goed stond.

"We begonnen goed en vonden een goede mix van hoog druk zetten en goed verdedigen. AZ kon geen kansen creëren en we toonden ook mentale kracht na de 1-0. Toen het 1-2 stond zakten we iets verder terug, waardoor het voor AZ moeilijk werd om ruimtes te vinden. Dat hebben we als team gedaan en dat heeft voor een mooi resultaat gezorgd. We wisten dat we wat aan de stand moesten doen en dat hebben we gedaan."

Opvallend was dat Feyenoord een stuk zorgvuldiger was aan de bal dan in de voorgaande wedstrijden. Trauner: "We hadden vandaag een goed idee en namen niet te veel risico in de opbouw. We waren iets geduldiger dan normaal en dat ging erg goed. Of ik nu Rasmussen of Hancko naast me heb staan, dat maakt niet heel veel uit. De coach vroeg of ik vandaag om persoonlijke redenen van Orkun aanvoerder wilde zijn en dat was uiteraard geen probleem voor mij."
Discussieer mee op de forums


Tags

trauner gernot afas espn geduldiger hancko opbouw rasmussen topper zakten zorgvuldiger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.