Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord houdt hoofd koel in Alkmaar en wint topper

16 oktober 2022 18:38
Foto: Pro Shots

Feyenoord houdt hoofd koel in Alkmaar en wint topper; image source: Pro Shots

Op vrij overtuigende wijze heeft Feyenoord zondagmiddag de topper tegen AZ gewonnen. In Alkmaar kwam het halverwege de eerste helft nog wel op achterstand, maar via doelpunten van Kökcü, Szymanski en Danilo werd er met 1-3 gewonnen. De gehele wedstrijd oogde Feyenoord stabiel en kwam het eigenlijk nauwelijks in de problemen.

Feyenoord had in de eerste helft het betere van het spel en creëerde de meeste dreiging. De grootste kans was hierbij voor Szymanski, die vanaf een meter of 20 uit de draai op de paal schoot. Uit de eerste mogelijkheid voor AZ was het wel raak voor de thuisploeg. Een voorzet van de rechterkant werd bij de tweede paal binnengekopt door Odgaard. Bijlow, Trauner en Pedersen konden alleen maar toekijken.

De achterstand stond niet lang op het scorebord, want vijf minuten later werd Gimenez neergehaald door Beukema, waarna Kökcü mocht aanleggen vanaf de stip. De Feyenoorder stuurde Verhulst de verkeerde kant op en zette daarmee de 1-1 op het bord. Tot aan de rust bleef Feyenoord de betere partij, maar kwam het niet voorbij de thuisploeg.

Een kwartier na rust bewees Szymanski opnieuw zijn waarde voor de ploeg van Slot. Een zwabberbal van een meter of 20 bleek te lastig voor Verhulst, waardoor de 1-2 een feit was. Het is alweer de derde goal voor de Pool in dienst van Feyenoord. Ook na de 1-2 was Feyenoord het gevaarlijkst met afstandsschoten, vooral van Szymanski en Kökcü.

In het laatste kwartier bracht Slot Danilo in de ploeg voor de moegestreden Gimenez. Danilo liet meteen zijn waarde zien voor het team, want met een werkelijk geweldige uithaal in de kruising bracht hij de marge op twee en leek hij de wedstrijd daarmee te beslissen. Ook Jahanbakhsh, Walemark en Wieffer kwamen nog in het veld, maar verder gebeurde er niets noemenswaardigs meer. Door de overwinning klimt Feyenoord op de ranglijst over AZ heen.

De komende week staat er geen Europese wedstrijd op het programma voor Feyenoord. Op zaterdag 22 oktober ontvangt het in De Kuip Fortuna Sittard. De aftrap is om 16:30 uur.
Discussieer mee op de forums


Tags

szymanski alkmaar danilo kokcu topper gimenez slot verhulst aanleggen aftrap beukema bijlow binnengekopt bord creeerde dreiging fortuna gevaarlijkst jahanbakhsh kruising kuip moegestreden noemenswaardigs odgaard pedersen pool toekijken trauner uithaal walemark wieffer zwabberbal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.189 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico beelen bijbehorend bijschakelt carranza depay dumfries dutch figuren frimpong gakpo geertruida hancko ivanusec koeman kraaij kuip madrid middenveldert nederland oranje priske romano santi simons socrates stengs wehave