Transparent
Inloggen
Sluiten

Orkun Kökcü draagt vanwege geloof geen regenboogband

16 oktober 2022 15:34 - Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Orkun Kökcü draagt vanwege geloof geen regenboogband; image source: Pro Shots

Via een verklaring op de officiële website van Feyenoord heeft Orkun Kökcü aangegeven dat hij vanwege zijn geloof dit weekend de regenboogband niet om zijn arm zal dragen. Gernot Trauner zal daarom tegen AZ de aanvoerder zijn. "Ik snap heel goed wat het belang is van deze actie, alleen voel ik mij door mijn geloofsovertuiging niet de aangewezen persoon om dit te supporten", aldus Kökcü. "Daarom voel ik me er niet comfortabel bij om deze aanvoerdersband te dragen."

Kökcü gaat verder: "Ik kan me voorstellen dat sommige mensen hier teleurgesteld over zijn. Dat is absoluut niet mijn bedoeling, al besef ik dat ik dat gevoel met deze woorden wellicht niet direct weg zal kunnen nemen. Maar Ik hoop dat m’n keuze uit religieuze overwegingen ook wordt gerespecteerd."

De middenvelder wil wel benadrukken dat hij respect heeft voor iedereen. "Ongeacht religie, achtergrond of voorkeur. Ik vind dat iedereen vrij is om te doen wat diegene wil of voelt", zo geeft hij aan.
Discussieer mee op de forums


Tags

kokcu regenboogband diegene geloofsovertuiging gernot religie supporten trauner

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Groot gelijk, Orrie is een held
+1/-1

2 maanden geleden
Zeer teleurstellende keuze van onze aanvoerder. Aanvoerder van een miljoenenpubliek. Hij heeft de vrijheid om zijn persoonlijke keuze te maken. Maar ik heb de vrijheid om zijn keuze als zeer teleurstellend te betitelen!
+1/-0

2 maanden geleden
en ik heb de vrijheid om te zeggen prima keuze .. ben wel een beetje klaar met al dat geforceerde gedoe bij de mensen door de strot te duwen
+3/-0

 
2 maanden geleden
Welk gedoe is dat precies?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Die regenboogbanden en -cornervlaggen vind ik persoonlijk ook ietwat geforceerd. Tegelijkertijd fluit een arbiter de wedstrijd van Feyenoord die niet voor zijn geaardheid uitkomt, omdat hijzelf EN de knvb daar niet teveel nadruk op willen leggen.

Dat is de keuze van Makkelie zelf, het maakt hem geen mindere scheidsrechter. Maar de keuze van Kokcu moeten we op eenzelfde manier accepteren als zijn keuze.

Persoonlijk vind ik het nogal achterlijk dat je leeft op basis van een religieus dogma wat gebaseerd is op wat een individu naar verluidt vond anderhalf millennia geleden. Ik heb liever dat je zelf nadenkt.

Maar die keuze maakt Kokcu zelf.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Regenboogband, knielen voor een wedstrijd dat soort zaken. Ik kijk sport en wil daar dan niet mee geconfronteerd worden. Maar goed, dat is mijn mening en daar zal niet iedereen het mee eens zijn. Dat mag.
+3/-0

2 maanden geleden
Hij heeft volkomen gelijk, niemand mag verplicht worden dingen te doen die tegen zijn overtuiging cq geloof indruist. Als de KNVB dit zo belangrijk vindt, Laat het Nederlands elftal dan met regenboogshirts spelen in Qatar.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Dat durven die laffe gasten in Zeist niet. Als je dan toch zo voor de LHBTI samenleving bent ga dan niet naar Qatar.
+1/-0

2 maanden geleden
Groot gelijk. Niet meedoen met die continue opgedrongen deugdoenerij.
+1/-0

2 maanden geleden
Wat hij er zelf over gezegd heeft getuigt wat mij betreft van het nodige respect. Verder kun je hem niet dwingen, het zal niet in zijn functieomschrijving staan. Ik vind het wel bijzonder dat het zo'n backlash oplevert van allerlei types die opeens zeggen "klaar te zijn" met van alles en nog wat. Ik vind verschillende vormen van wokeness ook dikwijls nogal ver gaan, maar kom op zeg, het is het paar honderd jaar andersom geweest! Het zwarte jongetje uit mijn dorp werd vroeger rond Sinterklaas voortdurend voor Zwarte Piet uitgemaakt, homo's werden voor viespeuk en pedo uitgemaakt, meiden op zaterdagavond ongegeneerd in hun kont geknepen. Dat was leuk voor ons. Ook voor hen?
+1/-0

2 maanden geleden
Waarom begrip tonen, vind dat hele LHBTI gebeuren aan het doorslaan. Wel respect tonen voor seksuele voorkeur maar niet voor religie?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dus respect tonen voor een religie die de rechten van bepaalde minderheden niet wil erkennen (vrouwen, lbghti etc.). Dan is wat je zegt?
+1/-0


Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.524 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ado baudet bestlander bijlow blatter blind danall debat discriminatie gaal instituten kamervoorzitter kuyt macht mevrouw middenveldert nederland noppert oorlog oranje pan processen rutte simons slot spreekrecht wehave wetten willykment