Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Zoeken hoe we complementair aan elkaar kunnen zijn'

9 oktober 2022 21:09

Na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente was trainer Arne Slot gematigd tevreden over zijn ploeg. Hij zag dat het in balbezit vrij aardig ging, maar dat de Rotterdammers erg kwetsbaar waren in de omschakeling. Bij ESPN ging hij hier uitgebreider op in.

"Het spel was wisselend. De manier waarop we op het veld stonden pakte aanvallend vrij aardig uit. We hadden meer mensen dan normaal in de zestien, wat een aantal kansen opleverde. Dat was ook het doel en dat lukte aardig. Daarnaast vond ik dat we veel meer diepgang vanuit het middenveld moeten hebben en ook dat ging wel aardig. Alleen verdedigend was het niet in orde, want daaruit konden ze twee keer gevaarlijk worden. Het is nog steeds zoeken hoe we complementair aan elkaar kunnen zijn en hoe we iedereen in hun kracht kunnen gebruiken. We zijn als groep nog steeds maar kort bij elkaar. Ik vond dit een mooi moment om wat uit te proberen. Met een aangepaste opstelling konden we altijd snel terugschakelen naar het gebruikelijke, voor het geval het niet goed zou lopen. Een aantal dingen werd ik vrolijk van, maar in de omschakeling zagen we er een aantal keer kwetsbaar uit. Mede daarom zijn we teruggeschakeld naar 4-3-3."

De doelpunten waaruit Feyenoord scoorde kwamen voort uit spelhervattingen, zag ook Slot: "Een grote wedstrijd als deze werd wederom beslist op standaardsituaties. Dat heb ik na de wedstrijd tegen PSV ook gezegd. Daarnaast had de tegenstander een prima doelman, al moet ik zeggen dat Justin vandaag ook een paar goede ballen pakte. Het voetbal had alleen wel beter gemoeten, niet alleen aan de bal, maar ook zonder bal. Dat blijft een zoektocht tot aan de winterstop."
Tags

slot arne kwetsbaar omschakeling aangepaste diepgang espn gematigd teruggeschakeld terugschakelen twente uitgebreider vrolijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.612 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers emmen eredivisie excelsior gijs groen hancko jon kraaij mats mls oekraine orban oussama poetin rusland smal socrates trump twente westen wieffer willykment