Transparent
Inloggen
Sluiten

Orkun Kökcü: 'Het is zoeken naar hoe iedereen in zijn kracht komt'

9 oktober 2022 19:16

Met een fraaie vrije trap opende Orkun Kökcü de score tegen de bezoekers uit Enschede. Een belangrijke treffer, want tot die tijd waren de beide teams bijzonder aan elkaar gewaagd. Met Aletha Leidelmeijer van ESPN sprak hij na afloop over zijn doelpunt en zijn leidende rol in de overwinning:

"In de jeugd heb ik ze zo wel eens gescoord, maar hier in de Kuip eigenlijk nog niet. Ik train erop, we hebben daar een heel systeem voor met een springende muur, afkomstig van een speciaal bedrijf. Met zo'n muur kun je de acties van een tegenstander nabootsen en precies oefenen hoe je het in de wedstrijd zou doen. Op zo'n moment moet je je hoofd koel houden en focussen op waar je moet schieten."

Feyenoord begon de wedstrijd met een opvallende 5-3-2 opstelling, maar wisselde uiteindelijk toch weer door. Kökcü: "Het is nog steeds zoeken, voor de trainer en voor het team, hoe iedereen het beste in zijn kracht komt. We dachten dat dit zou kunnen werken, maar daarna zijn we snel omgeswitcht naar 4-3-3. Het maakt mij niet uit hoe we spelen, als ik maar belangrijk kan zijn voor het team. Vorig jaar kon ik me met Aursnes achter me meer focussen op het aanvallende spel, maar als ik me breed wil ontwikkelen moet ik ook focus hebben op de verdedigende taken."




Tags

kokcu muur aletha aursnes enschede espn fraaie gewaagd kuip leidelmeijer leidende nabootsen omgeswitcht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.360 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo nieuwbouw persie praag renovatie rvc sobat wieffer willykment woningbouw yoda