Transparent
Inloggen
Sluiten

Kökcü leidt Feyenoord naar zege op FC Twente

9 oktober 2022 16:41
Foto: Pro Shots

Kökcü leidt Feyenoord naar zege op FC Twente; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag in een zonnige Kuip met 2-0 gewonnen van FC Twente. Het eerste doelpunt van de Rotterdammers viel vlak voor rust en was afkomstig van Orkun Kökcü. Het tweede doelpunt kon op conto van Dávid Hancko worden bijgeschreven.

Het team van Slot verscheen ietwat gewijzigd aan de aftrap: Gimenez zag zichzelf terugkomen in de basis op de rechtsbackpositie ten koste van Danilo en ook voor Dávid Hancko (linksback) en Rasmussen (centraal) was een basisplaats gereserveerd. De beginfase van de wedstrijd was - ondanks slordigheden aan beide zijden - prima vermakelijk. Feyenoord speelde meerdere goede kansen bij elkaar, te beginnen in de vijfde minuut toen Hancko in de zestien kon aanleggen. Zijn inzet werd echter door Pröpper van de lijn gehaald. Even later kreeg de ontsnapte Timber een grote kans op de openingstreffer, maar oog in oog met Unnerstall bleek die laatste te beschikken over de meeste stalen zenuwen. Ondertussen werd ook Bijlow een aantal maal aan het werk gezet, onder meer door Van Wolfswinkel die in duel met Trauner nog een schotje wist te lossen op het Rotterdamse doel. ZIjn poging bracht Bijlow niet in de problemen.

Pas net voor rust lukte het Feyenoord om een score op het bord te zetten. Een fraaie vrije trap van Orkun Kökcü verdween achter Unnerstall in de Twentse goal, waardoor Feyenoord dan toch de leiding wist te pakken in een tot dan toe redelijk gelijk opgaande strijd. De verhoudingen verschoven daarna nog meer in het voordeel van Feyenoord, nadat Cerny het veld met een rode kaart moest verlaten door een te harde overtreding op Dilrosun. Ook na rust werd Unnerstall een aantal keer stevig getest, maar alleen Hancko was scherp genoeg om de Twente-goalie te passeren. Tegen tien Tukkers kwam het team van Slot niet meer in de problemen, al kan het zich wel verwijten dat het de voorsprong niet nog verder wist uit te breiden.

Aanstaande donderdag staat voor Feyenoord het Europa League-duel tegen Midtjylland op de planning. In de Kuip wordt om 18:45 afgetrapt.




Discussieer mee op de forums


Tags

hancko kokcu twente unnerstall bijlow kuip slot aanleggen aftrap beginfase bijgeschreven bord cerny conto danilo dilrosun fraaie gimenez goalie midtjylland opgaande passeren poging rasmussen rechtsbackpositie schotje slordigheden stalen timber trauner twentse vermakelijk verschoven wolfswinkel zijden zonnige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fitheid gelul hulshoff jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren peeters persie slot stengs streuer twente wereldsalaris zeroukki