Feyenoord geeft voorsprong uit handen in Denemarken

6 oktober 2022 22:56

Feyenoord geeft voorsprong uit handen in Denemarken; image source: Pro Shots

Ondanks een 0-2 voorsprong bij rust, heeft Feyenoord de uitwedstrijd tegen FC Midtjylland niet weten te winnen. Dankzij doelpunten van Szymanski en Kökcü zag het er halverwege rooskleurig uit voor de Rotterdammers, maar na rust maakten de Denen de achterstand ongedaan via Isaksen en Juninho.

Sebastian Szymanski, die weer terug in de basis was, nam al binnen een minuut het doel van Lössl onder vuur. Dit leek het startsein voor een aanvallend Feyenoord, maar dat bleek niet het geval te zijn. FC Midtjylland speelde agressief en zette hoog druk, waar de Feyenoord-defensie het lastig mee had. Dit zorgde voor veel lange ballen, die wisselend succes hadden. Feyenoord had moeite om onder de druk van de Denen uit te voetballen, maar kwam na 20 minuten spelen toch op voorsprong. Het was Szymanski die de bal na een combinatie met Danilo onder Lössl door schoot en Feyenoord op 0-1 zette. De grensrechter vlagde het doelpunt af voor buitenspel van Danilo, maar werd na lang beraad overruled door de VAR.

Diezelfde VAR hielp Feyenoord vlak voor rust een handje, toen Evander een vrije trap van Kökcü met zijn omhoog gestoken arm blokkeerde. De penalty die hieruit volgde, werd door de Feyenoord-captain hard in de rechteronderhoek geschoten. De 0-2 ruststand was een geflatteerde stand waar Feyenoord niet over mocht klagen. Minpunt in de eerste helft was het uitvallen van Oussama Idrissi en het hoge aantal domme gele kaarten voor de Rotterdammers.

Na rust duurde het niet lang voor FC Midtjylland de aansluitingstreffer te pakken had. Binnen de 10 minuten wist rechtsbuiten Isaksen een voorzet van Sisto uit de lucht te nemen, waarna de bal met een flinke stuit in de verre hoek binnenviel. Niet veel later probeerde Isaksen het opnieuw, maar dit keer kon Bijlow redden. Voor Feyenoord was Jahanbakhsh dicht bij de 1-3, maar zijn schot spatte uiteen op de vuisten van Lössl. Halverwege de tweede helft moest Orkun Kökcü het veld verlaten na een lompe overtreding en ook Dilrosun ging eruit. Zij werden vervangen door Pedersen en Walemark.

Zo'n 10 minuten voor tijd bracht Slot ook Gimenez en Wieffer in de ploeg, voor Szymanski en Danilo. Het was tegenhouden in de slotfase en vijf minuten voor tijd ging dat fout. Een schot van Evander werd bij de tweede paal simpel binnen gelopen door Juninho. Hierdoor ging de voorsprong in rook op en moest Feyenoord genoegen nemen met een gelijkspel.

Aanstaande zondag staat er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma voor Feyenoord. In De Kuip gaat de bal om 14:30 uur rollen tegen FC Twente.