Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Is Slot wel een echte toptrainer?

3 oktober 2022 10:46
Foto: Pro Shots

<b>COLUMN:</b> Is Slot wel een echte toptrainer? ; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,

Vorig jaar werd Arne Slot in eigen kring impliciet het tekstverslag van Don Paul bejubeld als een toptrainer. Elke vergelijking met diens voorganger, de typische resultaattrainer pur sang Dick Advocaat, viel in het voordeel uit van Slot. Maar Feyenoord werd destijds al in de eerste bekerronde uitgeschakeld, deed ook geen serieuze gooi naar de landstitel en verloor de Conference League-finale op tamelijk vlakke wijze en zonder zelf het net te vinden. Scoren deed Feyenoord vandaag overigens wel. Echter helaas slechts één keer met een doelpunt en maar liefst zes keer met gele kaarten. Het zou mij niets verbazen als dat een absoluut negatief record is in onze clubgeschiedenis. Het zal er in ieder geval niet ver van af liggen. Over de wedstrijd van vandaag kunnen we kort zijn. Het was allemaal te matig en te vlak. Onvoldoende wil om te winnen en ook te weinig creativiteit. En dan wordt er in de slotminuut ook nog eens op dubieuze wijze een goal van ons afgekeurd. De wet van Murphy in optima forma, inclusief de vaak controversiële arbiter Gözübüyük. Slechts één gele kaart voor NEC en zes voor de uitspelende ploeg. Zou hij die kaarten in De Kuip ook zo hebben verdeeld?

Overigens konden we er eigenlijk van tevoren wel cyaankali op innemen. Zodra de zogenaamde concurrentie (zijn Ajax en PSV dat eigenlijk nog wel?) faalt doen wij er bij wijze van spreken nog een schepje bovenop. Nou konden we het natuurlijk niet slechter doen dan de zaterdag in Leeuwarden ostentatief falende Zwartrokken, maar daar was in Nijmegen ook geen kunst aan. Voorlopig heeft Van Nistelrooy al twee flinke zeperds in uitwedstrijden te pakken en kan men zich wat de club uit de residentieloze hoofdstad betreft serieus gaan afvragen of Schreuder de Kerst nog wel gaat halen. Immers, in Mokum ligt de lat nóg een paar gaatjes hoger dan bij ons op Zuid. Daar moet en zal de CL worden gehaald en dat valt ondanks de duur ingekochte miljoenenploeg met drie sterren op de altoos vooruit gestoken borst nog te bezien. Of die Mokumse pretentie dit seizoen dus zal wordt waargemaakt. Want AZ heeft brutaal de koppositie gepakt na in de vorige competitieronde Ajax ook zijn eerste nederlaag te hebben bezorgd. Wie zou dat hebben durven voorspellen voorafgaand aan deze competitiejaargang? In Alkmaar zal men weinig spijt hebben van het voortijdige (straf)ontslag van Arne Slot. Daar trekt men nu met een blik op de ranglijst een lange neus naar Feyenoord en zijn al dan niet overschatte hoofdcoach.

Bovendien heeft AZ (logischerwijze) een heel wat makkelijker poule geloot dan Feyenoord in de Europa League met tegenstanders als Dnipro Dnipropetrovsk, Apollon Limassol en FC Vaduz. Dus de Europese belasting is lager en de kans op succes aldaar hoger en dat ook kan natuurlijk psychologisch doorwerken in de Nederlandse competitie én het nationale bekertoernooi. Het blijft uiteraard speculeren, maar met 1 punt uit de laatste twee wedstrijden gaat het in de vaderlandse competitie alles behalve op rolletjes met onze club. En NEC was voorlopig de makkelijkste tegenstander want nu wachten ons weer een aantal loodzware opponenten waaronder FC Twente en ….AZ. De Tukkers swingen er ook lekker op los en trakteerden afgelopen zaterdag de bij Vitesse als trainer debuterende Phillip Cocu meteen op een afgetekende nederlaag van 3-0. Zondag komen de troeven van de uiterst bekwame trainer Ron Jans op bezoek in De Kuip en dat zal een verre van gemakkelijke klus worden voor ons dierbare Feyenoord.

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart




Tags

slot toptrainer arne column kuip advocaat alkmaar altoos bekerronde belasting borst clubgeschiedenis cocu competitiejaargang competitieronde conference cyaankali dnipro dnipropetrovsk forma impliciet jans kring kunst landstitel limassol miljoenenploeg mokum murphy nistelrooy pretentie pur resultaattrainer ron sang schreuder slotminuut tekstverslag twente vaduz vitesse voorganger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg