Transparent
Inloggen
Sluiten

Hoe kun je als voetballer warm blijven tijdens een wedstrijd?

Dit artikel is een commerciële partnerbijdrage.

20 september 2022 12:13

Hoe kun je als voetballer warm blijven tijdens een wedstrijd?; image source:

Als het koud is op het veld, zijn er een paar dingen die voetballers kunnen doen om warm te blijven. Dit kan zo simpel zijn als in beweging blijven, een extra laag en/of handschoenen dragen of een speciale onderpak of regenjas kind kopen en aandoen terwijl je op de bank zit. Wil je weten welke opties je hebt om in de kou toch nog warm te blijven tijdens een voetbalwedstrijd? Lees de rest van dit artikel!

Verwarm jezelf
Terwijl rondrennen je warm kan houden op het veld, is het een beetje lastiger als je merkt dat je op de bank zit of tijdens de rust staat. Het kan een goed idee zijn om voor deze momenten warme extra lagen mee te nemen en indien mogelijk naar binnen te gaan. Sommige teams kopen zogenaamde 'sub-suits', dit zijn onesie-achtige pluizige jacks die je super warm en droog kunnen houden! Als je nog niet in zo’n pak wilt investeren, weet dan dat een mooie, warme, lange Maium regenjas nog steeds wonderen kan doen, vooral als het wordt gecombineerd met een poncho en/of een paraplu.

Blijf in beweging
Over het algemeen is de beste manier om warm te blijven door gewoon te blijven bewegen. De meeste voetballers bewegen toch het grootste deel van de tijd, dus hopelijk kan dit je lichaamstemperatuur op peil houden! Desondanks is het alsnog verstandig om ook de overige tips toe te passen om warm te blijven als voetbalspeler tijdens en na de wedstrijd.

Draag de juiste uitrusting
Er zijn een paar dingen die voetballers kunnen dragen om warm te blijven:
• Keepers, die niet zo veel gelegenheid hebben om rond te rennen, dragen normaal gesproken truien met lange mouwen en hebben al de dikke handschoenen die ze nodig hebben om de bal te redden.
• Voetballers kunnen er ook voor kiezen om truien met lange mouwen, basislagen en zelfs dunne handschoenen te dragen als ze bijzonder gevoelig zijn voor de kou. Een Rains regenjas kan helaas niet worden gedragen…

Breng de warmte
Als je een thermoskan of iets dergelijks hebt, kan dit een geweldige manier zijn om jezelf warm te houden voor de wedstrijd, tijdens de rust of erna. Chemische handwarmers zijn ook handig als je iemand bent die last heeft van koude handen. Deze gebruiken chemische reacties om zichzelf te verwarmen (vaak wanneer ze worden geschud of een klein metalen onderdeel erin wordt geklikt). Sommige zijn zelfs herbruikbaar!

Neem extra lagen mee
Breng altijd extra lagen mee naar een voetbalwedstrijd voor daarna, zodat je iets warms en droogs hebt om jezelf of je kinderen in om te kleden. In koude, natte kleren zitten is een heel gemakkelijke manier om het koud te hebben of, in het ergste geval, een zekere mate van onderkoeling te krijgen! Wissel altijd op het eerste mogelijke moment van natte, koude kleding. Droog af en trek dan droge kleren aan om op te warmen. En zoek altijd medisch advies als je je zorgen maakt over iets ernstigs, waaronder onderkoeling.
Tags

handschoenen koude regenjas chemische droog kleren kou mouwen natte onderkoeling truien voetbalwedstrijd aandoen basislagen droogs dunne ernstigs geklikt geschud handwarmers herbruikbaar jacks kind kinderen kleden lichaamstemperatuur maium metalen onderpak onesie paraplu peil pluizige poncho rains rondrennen sub suits thermoskan uitrusting verwarm verwarmen voetbalspeler warmen warms wonderen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane atletico brighton context dordrecht exitclausule geertruida girona hancko hendriks ivanusec jasurek koeman kuip liverpool madrid marktwaarde milan minteh montevideo nederland newcastle priske psg rodriguez slot trauner wieffer willykment yoda