Transparent
Inloggen
Sluiten

Hoe kun je een vrouwelijke voetballer worden?

Dit artikel is een commerciële partnerbijdrage.

20 september 2022 12:07

Hoe kun je een vrouwelijke voetballer worden? ; image source:

Omdat de toekomst er zo rooskleurig uitziet voor het professionele vrouwenspel, groeit de belangstelling natuurlijk, zowel bij fans als bij spelers. Als je wilt gaan voetballen of je dochter wilt beginnen, dan is de tijd voor vrouwen nog nooit zo goed geweest. Wat je leeftijd of bekwaamheid ook is, er zal iets voor jou zijn. Dit kan zo simpel zijn als het verzamelen van een groep vrienden (allemaal vrouwelijk of gemengd) en elke week een balletje trappen in het park. Als je iets meer gestructureerd of competitief wilt, kun je lid worden van een lokale club. Koop dus snel een sport bh en begin met trainen om een betere voetbalster te worden!

Trainen voor vrouwenvoetbal
Vrouwenvoetbal is net zo snel, fysiek en technisch als mannenvoetbal, daarom moeten voetbaltrainingen voor vrouwen op dezelfde manier worden aangepakt. Dit betekent dat aandacht moet worden besteed aan alle drie de takken van training : fysiek, technisch en tactisch. Hoewel ze alle drie overlappen, kunnen ze relatief eenvoudig worden samengevat. Fysieke training bereidt je lichaam voor op kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Technische training is het trainen van je balvaardigheid - de kunst van dribbelen, schieten, balcontrole en passen. Aan tactische training wordt meestal in teamverband gewerkt; het ontwikkelen van tactieken, positionering en het creëren van kansen. Het merendeel van de technische en tactische training zal met je team worden gedaan, terwijl een groot deel van je fysieke training aan de individuele speler wordt overgelaten, vooral op lagere niveaus. Je gaat dan dus alleen in je sportlegging en -shirt trainen om een betere voetbalster te worden.

Voeding voor voetbalsters
Of je nu een krachtig trainings- en speelschema hebt, of gewoon wilt barsten van de energie voor je wedstrijd, het is cruciaal om je op je voeding te concentreren. Voetbalvoeding kan een complex onderwerp zijn, hoewel het ook vrij gemakkelijk kan worden samengevat: eet genoeg om je activiteit te ondersteunen. Natuurlijk is de kwaliteit en het soort voedsel dat je eet belangrijk, vooral rond wedstrijden. Het eten van een uitgebalanceerd dieet met hoogwaardige koolhydraten, eiwitten en vetten gedurende de week is belangrijk, hoewel hoe dichter je bij de wedstrijddag komt, hoe meer prioriteit je aan koolhydraten moet geven.

Koolhydraten zijn vooral belangrijk voor een wedstrijd waarin je een sport bh met voorsluiting onder je voetbalshirt draagt, omdat ze de favoriete brandstofbron van het lichaam zijn. Het is slim om een pre-match maaltijd te eten met complexe koolhydraten, zoals pasta, rijst, brood of aardappelen, samen met een beetje eiwit. Koolhydraatrijke maaltijden die minstens 3 tot 4 uur voor de wedstrijd worden gegeten, houden je spieren klaar voor wat komen gaat.

Naast voedzame, op koolhydraten gerichte maaltijden, kan het nemen van een energiesupplement net voor de wedstrijd en tijdens de rust je de onmiddellijke energiestoot geven die je nodig hebt om te presteren. Dit kan een sportdrank zijn of een energiegel. Deze gels zijn speciaal ontwikkeld voor voetballers en leveren snelwerkende koolhydraten samen met andere prestatieverhogers om je voor en tijdens je wedstrijd een voorsprong te geven.
Tags

koolhydraten eet maaltijden samengevat voeding voetbalster vrouwelijke vrouwenvoetbal aardappelen activiteit balcontrole balletje balvaardigheid barsten bekwaamheid bereidt besteed brandstofbron brood competitief dieet dochter dribbelen eiwit eiwitten energiegel energiestoot energiesupplement gels gemengd gestructureerd hoogwaardige koolhydraatrijke kunst maaltijd mannenvoetbal match merendeel niveaus onmiddellijke overgelaten park pasta positionering pre prestatieverhogers rijst rooskleurig snelwerkende speelschema spieren sportdrank sportlegging tactieken takken teamverband trainings uitgebalanceerd uithoudingsvermogen vetten voedsel voedzame voetbalsters voetbaltrainingen voetbalvoeding voorsluiting vrouwelijk vrouwenspel wedstrijddag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.153 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aantrekt acardipane atletico babalola bijbehorend bijschakelt carranza danall enz figuren geertruida gekte gimenez hamberg julian kansjes kieperen kloese kraaij middenveldert mil mls philadelphia priske romano santi socrates timber wehave wieffer