Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Wij hebben zelf aanleiding gegeven voor een zinderende goal'

18 september 2022 19:52

Arne Slot gaf in gesprek met ESPN aan dat de topper tussen PSV en Feyenoord een zinderende wedstrijd was geworden. "Daar hebben wij zelf ook wel aanleiding voor gegeven", aldus Slot. "In grote fases van de wedstrijd was het thuispubliek niet zinderend, maar juist kritisch op de eigen ploeg. Maar als je dan twee van zulke standaardsituaties tegen krijgt... Eerste twintig minuten spelen we uitstekend, maar krijgen we uit een standaardsituatie de 1-1 tegen en op 3-3, in een fase dat je het gevoel had dat het naar ons zou kunnen vallen, krijgen we weer een standaardsituatie tegen."

De trainer was erg te spreken over de start van zijn ploeg. "We begonnen heel goed. We vonden de ruimtes heel goed als we de mensen aan de bal kregen", zo gaf hij aan. "PSV draaide dat op een gegeven moment om en ging op het middenvelder meer op de man spelen. Dat herkenden wij niet snel genoeg. We hadden daar andere keuzes moeten maken."

De 4-3 was uiteindelijk geen hoekschop, omdat PSV'er Saibari de bal over de achterlijn speelde. "Maar het was nog steeds maar een corner", zei Slot daarover. "Die hebben ze wel veel gehad vandaag. Je weet dat als je tegen PSV speelt, dat ze sterk zijn in twee dingen. De counter en de standaardsituatie. Als je dan twee goals uit een standaardsituatie tegen krijgt, is dat te veel tegen PSV."




Tags

slot standaardsituatie arne achterlijn counter espn saibari topper zinderend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.140 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall geertruida gimenez hartman israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pusic reijnders rodriguez rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda