Feyenoord in topper onderuit tegen PSV

18 september 2022 16:56

Feyenoord in topper onderuit tegen PSV; image source: Pro Shots

Feyenoord is zondag in de topper tegen PSV onderuit gegaan. De ploeg van Arne Slot verloor met 4-3. Oussama Idrissi, Danilo en Orkun Kökcü maakten de doelpunten.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. Na goed druk zetten veroverde Alireza Jahanbakhsh na drie minuten spelen de bal en na een goede pass kon Oussama Idrissi vervolgens de 0-1 binnen tikken. Enkele minuten later kreeg Danilo vervolgens een grote kans toen Obispo weggleed, maar de spits mikte de bal op het dak van het doel.

Het was duidelijk dat Feyenoord in de openingsfase domineerde, maar volledig uit het niets viel opeens de 1-1. Uit een hoekschop kon bij de eerste paal de gelijkmaker worden binnen getikt. Opeens was de ploeg van Arne Slot het helemaal kwijt en het leek daarom wachten tot Feyenoord op achterstand kwam. Dat gebeurde wel nadat een overtreding van Sangaré onbestraft bleef en PSV vanuit dat moment de 2-1 maakte.

Niet veel later bewees Justin Bijlow wederom de beste doelman van Nederland te zijn door met een geweldige redding een tegentreffer te voorkomen na een schot van Veerman. Waar PSV volledig uit het niets op gelijke hoogte was gekomen, gebeurde dat ook met Feyenoord bij de 2-2. Een voorzet van Marcos López kon door de verdediging van PSV niet worden weggewerkt en Danilo maakte daar dankbaar gebruik van door de stand weer op gelijke hoogte te schieten.

Waar Feyenoord in de eerste helft uitstekend begon, begon het na rust belabberd. Na nog geen twee minuten spelen kwam de ploeg weer op achterstand en was het oud-Feyenoorder Til die de 3-2 binnen tikte. PSV had vervolgens een periode waarin het meerdere kansen kreeg om te scoren, maar keer op keer vonden ze Bijlow op hun weg.

Feyenoord had het lange tijd lastig in Eindhoven, maar toch kwam het uiteindelijk opnieuw op gelijke hoogte. Na goed druk zetten werd de bal veroverd en uiteindelijk was het Orkun Kökcü die met een heerlijk schot van afstand voor de 3-3 zorgde.

Het bleek uiteindelijk echter niet genoeg voor een punt. De arbitrage ging vlak voor tijd opnieuw in de fout door PSV een hoekschop toe te kennen en van daaruit werd binnen gekopt. Feyenoord probeerde in het restant nog wel aan te zetten, maar kwam niet meer tot kansen en verloor daarom in Eindhoven.