Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Precies het tegenovergestelde van vorige week'

16 september 2022 11:36

Het was een wedstrijd zoals je die bijna alleen maar kunt dromen. Donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz lukte bij Feyenoord nagenoeg álles. Als een trein denderde de selectie over de Oostenrijkse opponent heen en stopte pas bij het eindsignaal. Trainer Arne Slot blikt met zijn nuchtere analyse en gepaste trots samen met ESPN terug op de wedstrijd waarin de puzzelstukjes steeds weer op de juiste plaats leken te vallen.

"Volgens mij was het vorige week precies het tegenovergestelde. We stonden na twee kansen al met 2-0 achter tegen Lazio. Vandaag was het precies andersom, al voelde je ook wel waar de dreiging van Sturm Graz in zat. We waren vandaag echter dusdanig goed aan de bal dat we vrij makkelijk tot kansen en mooie doelpunten kwamen. Vanuit trainers oogpunt vond ik de goal van Danilo het mooiste, want die kwam bijna rechtstreeks van het trainingsveld. We speelden de 2-tegen-1 fantastisch uit via onze linkerkant, die sowieso goed samenspeelden. We hadden voor de wedstrijd aangegeven dat we de bal graag veel wilden verplaatsen, en dat hebben we goed voor elkaar gekregen."

Ook ging Slot in op de fitheid en vorm van de aanvallers: "Een aantal spelers zoals Oussama Idrissi beginnen een stuk fitter te worden. Dat is voor ons spel belangrijk en je ziet nu terug dat ze fitter worden. Daarnaast spelen ze vaker met elkaar samen en dat helpt natuurlijk ook. Vorige week waren we verre van competitief tegen Lazio en vandaag was het super, dus ergens moeten we daar wel een middenweg in zien te vinden."

Dat het een spannende concurrentiestrijd wordt, beaamde Slot toen hij inging op het doelpunt van Gimenez: "Hij (Santiago) kan heel goed koppen en was vandaag een sterk aanspeelpunt. Ook aan hem zie je dat hij steeds fitter wordt, want hij was zonder bal ook aan het afjagen. Dat wordt een mooie concurrentiestrijd met Danilo, evenals bij Walemark en Jahanbakhsh. Het is nu niet zo dat er nieuwe jongens opstaan, maar er moeten wel keuzes gemaakt gaan worden. Dat kan op basis van tactiek gaan, maar ook op basis van ervaring."
Discussieer mee op de forums


Tags

slot arne fitter tegenovergestelde danilo graz lazio sturm aanspeelpunt afjagen beaamde competitief denderde dreiging eindsignaal espn fitheid gimenez idrissi jahanbakhsh middenweg nuchtere oogpunt opponent oussama puzzelstukjes samenspeelden santiago trein walemark

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aantrekt acardipane atletico babalola bijbehorend bijschakelt black carranza danall enz figuren geertruida gekte gimenez hamberg julian kloese kraaij middenveldert mil mls philadelphia priske romano santi socrates timber transferbeleid wieffer yoda