Transparent
Inloggen
Sluiten

Alireza Jahanbakhsh: 'Ik besloot op het laatste moment om te schieten'

15 september 2022 22:11

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz donderdagavond overtuigend gewonnen. Maar liefst zes doelpunten vielen er vanavond te noteren aan Rotterdamse zijde, waarvan twee afkomstig van Alireza Jahanbakhsh. De rechtsbuiten kon zijn geluk niet op na de wedstrijd en deelde zijn blijdschap tegenover de camera's van ESPN:

"Het was een fantastische avond voor ons als team en voor mijzelf. Na Lazio moesten we deze gewoon winnen. De eerste helft hebben we alles gegeven en de tweede helft hebben de invallers het afgemaakt. Een avondwedstrijd in de Kuip met deze supporters is ook fantastisch. Zij maken het extra leuk om zo'n wedstrijd te winnen."

Jahanbakhsh opende al in de 8e minuut de score in de Kuip, met een doelpunt waarvan iedereen, inclusief de keeper, waarschijnlijk dacht dat het een voorzet zou worden. Alireza: "Ik pakte bij die eerste goal de ruimte; de trainer had van tevoren wel al gezegd dat de keeper snel naar de grond ging. Dus op het laatste moment besloot ik om recht op de goal te schieten en niet voor te zetten. Het was een bewuste goal. Dat de derde goal niet telde (die werd afgekeurd door de VAR door een overtreding van Idrissi, red.) vond ik wel jammer, maar ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen om te winnen."

De vleugelaanvaller had al sinds februari niet meer gescoord en pakte nu eindelijk weer eens een glansrol in de gelederen van Feyenoord. Daarnaar gevraagd vertelde de aanvaller: "De voorbereiding was voor mij belangrijk, ook om fitter te worden. Natuurlijk is rendement belangrijk, maar de laatste wedstrijden gingen best goed en dan krijg je ook vertrouwen van de spelers, van de trainer, van de supporters en van jezelf. Ik wil het team helpen en het rendement hoog houden, belangrijk zijn en goed presteren. Concurrentiestrijd hebben we daarbij echt nodig, het is belangrijk om iedereen fit te houden. We hebben op elke positie 2 of 3 goede spelers, dat maakt het team beter en daarmee helpen we elkaar ook om elke keer beter te worden."

Dit weekend speelt Feyenoord de topper uit tegen PSV. Jahanbakhsh denkt dat de ploeg klaar is voor de strijd: "Zondag is een belangrijke pot, daar gaan we volle bak voor. We hebben een goede mentaliteit binnen de ploeg. Natuurlijk hebben we veel nieuwe spelers, maar we kennen elkaar steeds beter en de spelers van vorig jaar vangen iedereen ook goed op. Zo worden we als team beter en beter."
Discussieer mee op de forums


Tags

jahanbakhsh alireza kuip avondwedstrijd blijdschap daarnaar espn fitter glansrol graz idrissi lazio noteren sturm telde topper var

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers emmen eredivisie excelsior gijs groen hancko jon kraaij mats mls oekraine orban oussama poetin priske smal socrates trump twente westen wieffer willykment