Transparent
Inloggen
Sluiten

Eerste Europese thuiswedstrijd dit seizoen tegen Sturm Graz

13 september 2022 11:59

Donderdagavond komt Feyenoord weer in actie in de Europa League. Het Oostenrijkse Sturm Graz is de eerste tegenstander dit seizoen in De Kuip. In de eigen competitie staat het momenteel op een derde plek, terwijl vorige week de groepsfase werd begonnen met een 1-0 zege tegen FC Midtjylland.

Feyenoord speelde één keer eerder tegen Sturm Graz. In de voorronde van de Champions League in 2000 waren de Oostenrijkers de tegenstander. Het duel eindigde in De Kuip in een 1-1 gelijkspel. Omdat in Oostenrijk al was verloren werd Feyenoord verrassend uitgeschakeld en moest het verder in de UEFA Cup.

De selectie van Sturm Graz kent met Emanuel Emegha een speler met een verleden in de Eredivisie. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van Sparta en kwam tot 39 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Sinds dit seizoen speelt hij in Oostenrijk. Vorige week maakte hij tegen FC Midtjylland het enige doelpunt van de wedstrijd.




Tags

graz sturm kuip midtjylland oostenrijk emanuel emegha eredivisie sparta uefa voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot dtk jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente will year yoda zerrouki