Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord wint stadsderby met 3-0 van Sparta

11 september 2022 23:51
Foto: Pro Shots

Feyenoord wint stadsderby met 3-0 van Sparta; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagavond stadgenoot Sparta Rotterdam overtuigend verslagen. In de eigen Kuip had de ploeg van Arne Slot geen moeite met de Spangenaren en besloot de wedstrijd met een 3-0 zege. Doelpuntenmakers voor Feyenoord waren Kökcü, Dilrosun en Gimenez.

Net als vorig seizoen was het Orkun Kökcü die de score al binnen vijf minuten opende en net als toen was het een geplaatste bal die de Sparta-doelman te machtig was. Het was een prima start voor Feyenoord, iets wat het dit seizoen nog niet al te vaak heeft gehad. Feyenoord bleef fel druk zetten op Sparta, dat er daardoor niet aan te pas kwam. Feyenoord hield het initiatief en zag dat na ruim een half uur bekroond worden met de 2-0. Een niet al te lastig schot van Dilrosun werd verkeerd ingeschat door de vaak positief bekritiseerde keeper Olij, waardoor de bal langzaam tegen de touwen rolde. Voor Feyenoord betekende dit een comfortabele ruststand, al had deze nog hoger uit kunnen vallen als Jahanbakhsh, Danilo en Pedersen wat meer geluk in de afronding hadden gehad.

Na rust kwam Sparta aanvankelijk nog scherp uit de kleedkamers. Met een paar speldenprikjes leek het nog op zoek te gaan naar de 2-1, maar vrij vlot nam Feyenoord het heft weer in handen. Met een aantal wissel poogde Arne Slot wat nieuw elan te brengen, iets wat aardig leek te lukken bij de 3-0. Een prachtige actie, versnelling en voorzet van Paixao werd op waarde geschat door Gimenez, die bij de eerste paal eenvoudig kon afwerken. Na de 3-0 was de spanning totaal uit de wedstrijd en leek Feyenoord genoegen te nemen met de tussenstand. Er waren hier en daar nog wat kleine opvallendheden, zoals het debuut van Ezequiel Bullaude. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de derby van Rotterdam dit keer met 3-0 werd gewonnen door Feyenoord.

Volgende week zondag speelt Feyenoord de topper tegen PSV. In Eindhoven wordt er om 14:30 uur afgetrapt. De eerstvolgende wedstrijd is echter aanstaande donderdag in eigen huis tegen Sturm Graz. Het tweede groepsduel in de Europa League begint om 18:45 uur.




Discussieer mee op de forums


Tags

sparta arne dilrosun gimenez kokcu slot stadsderby afronding bekritiseerde bekroond betekende bullaude danilo derby elan ezequiel graz groepsduel jahanbakhsh kuip machtig olij opvallendheden paixao pedersen poogde spangenaren speldenprikjes stadgenoot sturm topper versnelling vlot

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer