Transparent
Inloggen
Sluiten

Zondag wacht voor Feyenoord de Rotterdamse stadsderby tegen Sparta

10 september 2022 00:09

Voor Feyenoord wacht zondagavond de Rotterdamse derby tegen Sparta. De stadsgenoot kent een goede start van de competitie en staat na vijf speelrondes in de Eredivisie op de zevende plek. Met slechts vier tegentreffers heeft Sparta het vooral achterin uitstekende in orde.

Feyenoord speelde al 56 keer eerder in de historie voor de Eredivisie tegen Sparta. Daarin wist het tot nu toe 35 keer te winnen, speelde het 13 keer gelijk en verloor 8 keer. De grootste zege is 6-1 en dat lukte in de seizoenen 1989/1990, 1996/1997 en 2016/2017. Vorig seizoen eindigde het duel nog in een 4-0 overwinning.

Sinds dit seizoen speelt Jonathan de Guzman voor Sparta. De geboren Canadees doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en kwam uiteindelijk tot 128 officiële wedstrijden.




Tags

sparta eredivisie stadsderby derby guzman historie jonathan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.401 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien middenveldert nha nieuwkoop slot stengs tai thao timber wehave wieffer yoda