Feyenoord wordt voor rust afgetroefd door Lazio

8 september 2022 22:54

Feyenoord wordt voor rust afgetroefd door Lazio; image source: Pro Shots

Het begin van een nieuw Europees avontuur heeft voor Feyenoord niet het gewenste resultaat opgeleverd. Op bezoek bij Lazio werd er tamelijk kansloos verloren met 4-2. In Stadio Olimpico kwam Feyenoord er zeker in de eerste helft geen moment aan te pas en al binnen het half uur keek het tegen een 3-0 achterstand aan. Na rust kwam Lazio op 4-0, voordat Santiago Gimenez de eer redde voor de Rotterdammers uit en penalty en een rebound.

Feyenoord begon dramatisch aan de wedstrijd, want al na drie minuten spelen had Lazio de score geopend via Luis Alberto. De middenvelder van de Romeinen kreeg vrije doortocht doordat meerdere Feyenoorders niet ingrepen, waarna hij van dichtbij Bijlow kon passeren. Zo'n tien minuten later moest Bijlow opnieuw vissen, maar ditmaal had de doelman er meer aan kunnen doen. Het schot van Felipe Anderson - die veel te veel vrijheid kreeg van Quilindschy Hartman - verdween nagenoeg recht onder Bijlow door, waardoor de voorsprong al binnen het kwartier werd verdubbeld.

Ook in het restant van de eerste helft kwam Feyenoord er totaal niet aan te pas. Lazio was op alle vlakken beter en was simpelweg feller in de duels. Feyenoord moest zich beperken tot verdedigen, wat het met vallen en opstaan deed. Net binnen het half uur kon Vecino een rebound simpel binnenwerken, mede doordat de Feyenoord-defensie er wederom niet scherp uitzag. Vlak voor rust kreeg Immobile nog een goede kans op 4-0, maar zijn schot ging over. In de extreem teleurstellende eerste helft kon Feyenoord één schotje op goal produceren via Szymanski, maar Provedel kon eenvoudig redden. De 3-0 ruststand was een terechte afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Na rust kwam Feyenoord wat sterker uit de kleedkamer en kreeg het via Walemark en Jahanbakhsh een tweetal aardige kansen. Scoren deden de aanvallers echter niet, evenals Immobile die rakelings voorlangs schoot. Desondanks zou het niet lang duren voordat de 4-0 viel. Opnieuw sneed Lazio eenvoudig door de verdediging heen, waarna Vecino zijn tweede van de avond binnen kon schieten.

Halverwege de tweede helft bracht Slot debutant Mats Wieffer in de ploeg, evenals Santiago Gimenez. Zij vervingen Danilo en Javairo Dilrosun. Een kleine vijf minuten later werd een schot van Gimenez geblokt, waarna hij de bal terug ontving en werd neergehaald door Vecino. De penalty die volgde werd overtuigend benut door de Mexicaan: 4-1. Tien minuten voor tijd kreeg Orkun Kökcü nog een goede kans op de 4-2, maar zijn schuiver ging een kleine meter naast. Vlak voor het einde maakte ook Igor Paixao nog zijn officiële debuut en scoorde Gimenez zijn tweede van de avond. De spits kon de rebound van een vlammend schot van Idrissi van dichtbij binnenwerken. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 4-2, omdat een tweede penalty voor Feyenoord werd ingetrokken op advies van de VAR.

Aanstaande zondag speelt Feyenoord de Rotterdamse derby tegen Sparta. In De Kuip wordt er op het ongebruikelijke tijdstip van 20:00 uur afgetrapt.