Nieuwe aanwinsten zorgen voor ruime zege van Feyenoord

27 augustus 2022 21:54

Nieuwe aanwinsten zorgen voor ruime zege van Feyenoord; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft vrij eenvoudig de punten zaterdag in eigen huis weten te houden. FC Emmen werd in De Kuip met 4-0 verslagen. Quinten Timber, Santiago Giménez, Jacob Rasmussen en Sebastian Szymański maakten allemaal hun eerste doelpunt voor Feyenoord.

Feyenoord nam direct het initiatief en ging op zoek naar de openingstreffer. Het was voor de ploeg van Arne Slot echter lastig om tot kansen te komen, aangezien FC Emmen zich massaal terug trok en zo veel mogelijk mensen achter de bal probeerde te houden.

Het duurde uiteindelijk tot halverwege de eerste helft tot de eerste kans van de wedstrijd kwam, maar het was notabene voor Emmen. In een van de spaarzame wedstrijden dat het over de middenlijn wist te komen werd het meteen gevaarlijk. Het schot ging echter naast het doel. Op een paar afstandsschoten na was Feyenoord verder niet gevaarlijk geweest.

Het eerste schot op doel volgende uiteindelijk een minuut voor rust. Een voorzet van Marcus Pedersen werd door debutant Dávid Hancko op doel geschoten, maar werd door de doelman gekeerd.

Ook na rust duurde het lang voordat Feyenoord gevaarlijk wist te worden, maar de eerste kans was nu wel direct raak. Na een hakbal van Hancko wist Quinten Timber de 1-0 in het doel te schieten. Gezien het spelbeeld een volkome terechte treffer.

Ook na dit doelpunt bleef het spelbeeld hetzelfde. Feyenoord was overduidelijk de betere ploeg, maar kwam lastig tot kansen gezien het zeer verdedigende Emmen.

Uiteindelijk wist Feyenoord in de slotfase alsnog uit te lopen naar een ruime overwinning. Na een uitstekende steekbal van Alireza Jahanbakhsh kon ook Santiago Gimenez zijn eerste doelpunt in het shirt van Feyenoord maken. De VAR keek nog even of er geen sprake was van buitenspel. Dat was niet het geval, dus het doelpunt bleef staan.

Een kleine drie minuten later was het weer raak. Een hoekschop kwam ietwat gelukkig bij Jacob Rasmussen en hij zorgde voor het derde doelpunt van de wedstrijd. De assistent vlagde direct voor buitenspel, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt echter alsnog toegekend.

Het was daarmee nog niet voorbij, want een minuut later was het weer raak. Sebastian Szymański zag een inzet gekeerd worden door de doelman, maar kon vervolgens de rebound in het lege doel koppen. Feyenoord liep daarmee uit naar een ruime 4-0 zege en zag bovendien vier spelers hun eerste treffer in het rood-wit-zwart maken.