Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord in groepsfase Europa League tegen Lazio, Midtjylland en Sturm Graz

26 augustus 2022 13:34
Foto: Pro Shots

Feyenoord in groepsfase Europa League tegen Lazio, Midtjylland en Sturm Graz; image source: Pro Shots

Feyenoord zal in de groepsfase van de Europa League moeten zien af te rekenen met Lazio Roma, FC Midtjylland en Sturm Graz. Dat werd vrijdagmiddag duidelijk na de loting van de UEFA. Op een later moment maakt de Europese voetbalbond het speelschema voor de groepsfase bekend. De eerste wedstrijd wordt op donderdag 8 september gespeeld, terwijl op donderdag 3 november het laatste duel op de planning staat.

Feyenoord speelde één keer eerder tegen Lazio Roma. In de tweede groepsronde van de Champions League troffen beide ploegen elkaar. Feyenoord wist in Italië te winnen met 1-2, terwijl het duel in De Kuip in 0-0 eindigde. Lazio werd echter uiteindelijk groepswinnaar, terwijl Feyenoord op een derde plaats in de groep eindigde.

FC Midtjylland is voor Feyenoord de meest onbekende, aangezien nog nooit werd gespeeld tegen de Deense club. De afgelopen jaren speelden zij wel tegen Ajax en PSV en verloren al die wedstrijden. Als nummer twee van Denemarken waren ze nu actief in de voorrondes van de Champions League. Na strafschoppen werd gewonnen van AEK Larnaca, maar vervolgens waren ze kansloos tegen Benfica.

Sturm Graz was wel al ooit de tegenstander van Feyenoord. In het seizoen 2000/2001 troffen beide clubs elkaar in de voorronde van de Champions League. Feyenoord werd na een 2-1 nederlaag in Oostenrijk en een 1-1 gelijkspel in Rotterdam verrassend uitgeschakeld. Ook Sturk Graz was afgelopen maand actief in de voorronde van de Champions League, maar verloor daarin twee keer van Dynamo Kiev.

Volledige loting:

Groep A:
Arsenal
PSV
FK Bodø/Glimt
FC Zürich

Groep B:
Dynamo Kiev
Stade Rennais
Fenerbahçe SK
AEK Larnaca

Groep C:
AS Roma
PFK Ludogorets
Real Betis
HJK Helsinki

Groep D:
SC Braga
Mälmo FF
Union Berlin
Union Saint-Gilloise

Groep E:
Manchester United
Real Sociedad
FC Sheriff Tiraspol
Omonia Nicosia

Groep F:
Lazio Roma
Feyenoord
FC Midtjylland
Sturm Graz

Groep G:
Olympiakos Piraeus
Qarabag FK
SC Freiburg
Nantes

Groep H:
Rode Ster Belgrado
AS Monaco
Ferencvaros
Trabzonspor




Tags

graz lazio midtjylland sturm roma aek dynamo kiev larnaca union voorronde arsenal benfica berlin betis braga denemarken fenerbahce ferencvaros freiburg gilloise glimt groepsronde groepswinnaar helsinki hjk kuip ludogorets malmo monaco nantes nicosia olympiakos omonia onbekende oostenrijk pfk piraeus qarabag rennais sheriff sociedad speelschema stade ster sturk tiraspol trabzonspor uefa zurich

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Leuke loting. Vorig jaar zou je gezegd hebben kansrijk, nu kan ik ons nog totaal niet inschatten.
+1/-0

1 jaar geleden
Hoe zit en nou met de 1e uitwedstrijd? Zonder uitpubliek toch?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Klopt. En eerste thuiswedstrijd moeten er een paar vakken leeg blijven.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.145 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer