Transparent
Inloggen
Sluiten

Benutte strafschop van Danilo voldoende voor winst tegen RKC

21 augustus 2022 18:43
Foto: Pro Shots

Benutte strafschop van Danilo voldoende voor winst tegen RKC; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft op moeizame wijze weten te winnen van RKC Waalwijk. In Brabant werd door een benutte strafschop van Danilo met 0-1 gewonnen.

Feyenoord begon uitermate slap aan de wedstrijd. De passing was veel te slordig en het tempo was te laag, zodat er nauwelijks kansen kwamen. Het duurde ruim een half uur voordat de ploeg van Arne Slot de eerste kans kreeg via een vrije trap van Orkun Kökcü. Met veel moeite wist RKC daar uiteindelijk een corner van te maken.

Feyenoord was veelvuldig aan bal, maar wist er aanvallend helemaal niets mee te doen. Zondere verdere kansen werd uiteindelijk afgefloten voor het rustsignaal.

Ook Slot leek niet tevreden over het spel van zijn ploeg en bracht in de tweede helft direct twee wissels binnen de lijnen. Patrik Wålemark was een van de spelers die binnen de lijnen kwam en na enkele seconden werd een schot van de Zweed gekeerd door doelman Vaessen.

Het was uiteindelijk een korte opleving, aangezien vervolgens hetzelfde spelbeeld werd voorgeschoteld als in de eerste helft. Uiteindelijk werd er wel gescoord. Na tussenkomst van de VAR werd een penalty gegeven aan Feyenoord vanwege een overtreding op Wålemark en Danilo zorgde daarmee voor de 0-1.

Feyenoord kwam iets makkelijker aan voetballen toe, al leidde dat niet tot grote kansen. Het zorgde ervoor dat RKC mocht blijven hopen op een resultaat en de thuisploeg ging in de slotfase dan ook het klassieke alles of niets spelen. Daarin werd RKC nog wel gevaarlijk, maar Feyenoord ging uiteindelijk met de punten aan de haal.




Discussieer mee op de forums


Tags

rkc danilo slot walemark afgefloten arne kokcu opleving passing patrik rustsignaal seconden slap spelbeeld vaessen var voorgeschoteld zondere zweed

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo nederland oosting poor reds schreuder slot soap there think trend what will willykment year yoda zerrouki