Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Domper in De Kuip

15 augustus 2022 16:47
Foto: Pro Shots

COLUMN: Domper in De Kuip; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,

Iedereen heeft afgelopen zaterdagavond natuurlijk zijn of haar eigen wedstrijd gezien en ook in mijn persoonlijke app-netwerk waren de meningen na afloop nogal verdeeld. Maar zelf heb ik – behoudens enkele kleine oplevingen - een buitengewoon saaie wedstrijd gezien.

En dat was – los van de verzwakte positie van Feyenoord op de ranglijst – in het bijzonder voor mijzelf extra zuur, aangezien ik vanwege het late aanvangstijdstip maar weer eens een hotel in Rotterdam had geboekt en de wedstrijd dus had gecombineerd met een paar uurtjes samen met mijn vrouw rondzwerven in het centrum van Rotterdam. De vertrouwde high lights zoals uiteraard de Goalsingel, een paar warenhuizen en een etentje in de Markthal.

Altijd leuk natuurlijk voor twee geboren Rotterdammers, maar zoals ik al eerder opmerkte heb je voor zo’n nachtje hotelkamer in of nabij het centrum van Rotjeknor al een halve seizoenkaart voor vakkie UU binnen. En dat is toch wel een puntje in dit tijdsgewricht van gierende inflatie en fors dalende koopkracht, waar voor post-actieven zoals mijn echtgenote en ik nog eens die 25 % non-indexatie van onze aanvullende pensioenen bovenop komt, net als de schandalige fiscale discriminatie van ouderen met uitgesteld loon (= pensioen) in strijd met fundamentele grondrechten zoals vast gelegd in art. 1 Grw, art 14 EVRM en art 26 IVBPR. Zie zo, dat punt is alvast weer gemaakt.

Wat het kijkplezier betreft was dat deze keer zeker niet die hotel-investering waard. Heerenveen speelde gewoon ouderwets catenaccio zoals de Argentijnse trainer Helenio Herrera dat ooit (in de sixties) bij Internazionale heeft ingevoerd. Met niet één, maar drie bussen geparkeerd voor het eigen doel. En dan wel gelede bussen, ook wel harmonica- of accordeonbussen genoemd met zo’n scharnier tussen de beide bus-delen.

Feyenoord had zaterdag absoluut geen antwoord op deze voor de toeschouwers vreselijke verkrachting van het voetbal als kijksport. Arne Slot zelf trapte terugblikkend een open deur in door de uiterst teleurstellende remise te verklaren vanwege gebrek aan creativiteit in de ploeg. Dat had mijn kleindochter van 4 jaar, vanaf haar geboorte lid van de Kameraadjes van Feyenoord, bij wijze van spreken ook nog kunnen constateren.

Uiteraard heb ik alle begrip voor onze hoofdcoach, want wat had de beste man anders moeten zeggen? Feyenoord heeft best al een redelijke selectie bij elkaar gesprokkeld, maar in de voorhoede komen we met name op links de nodige balvaardigheid te kort. Het grootste deel van de wedstrijd -die wel drie uur leek te duren - speelde zich af op de helft van de Friezen die samendromden voor de eigen pot.

En mij bekroop na een veelbelovend begin met toen nog grote mogelijkheden en kansen al relatief snel het gevoel dat ons dierbare Feyenoord wel de hele nacht zou kunnen doorgaan met beuken op de dubbele verdedigingslinie van de Lenstra-nazaten, zonder ook maar een deuk in een pakje roomboter te schoppen.

Want achter die twee Chinese muren stond nog een sequoia-lange doelman die al snel naar een absolute topvorm groeide en de ballen die hij na veel risicoloos geschuif uiteindelijk in zijn doelvlak kreeg betrekkelijk gemakkelijk tot prooi degradeerde. Bijlow zou het zeker niet beter hebben gedaan dan deze Noppert, tegen wie het qua doelpunten nix naks nada en dus noppes werd.

En daarmee is de “euforie” van het op de bovenste plaats van de ranglijst staan beperkt gebleven tot alleen de eerste speelronde. We duikelen meteen naar de zesde plaats en moeten behalve Ajax, PSV, AZ en FC Twente voorshands ook het kleine broertje van Woudestein boven ons dulden, dat in Kralingen net als Feyenoord vorige week in het Gelredome betrekkelijk gemakkelijk afrekende met Vitesse (3-1).

Daarmee kunnen we onze ruime zege in de openingswedstrijd in Arnhem meteen ook relativeren, want dat wespenkleurige elftal stelt zonder Bazoer en Openda helemaal niets meer voor.

Er zullen bij ons dus nog versterkingen bij moeten komen, met name op de linker aanvalsvleugel, want vele underdogs zullen het resultaat van Heerenveen van zaterdag hebben afgekeken en door het eigen doel dicht te metselen trachten minstens eenzelfde resultaat te boeken.

En met die noodzakelijke versterkingen is de technische leiding dan ook nog druk doende.

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Tags

art column heerenveen kuip aanvalsvleugel accordeonbussen actieven afrekende arne arnhem balvaardigheid bazoer bekroop beuken bijlow catenaccio dalende deuk discriminatie doelvlak doende duikelen echtgenote eenzelfde etentje euforie evrm fiscale fundamentele geboorte gelede gelredome geparkeerd geschuif gierende goalsingel grondrechten grw harmonica helenio herrera high hotelkamer indexatie inflatie internazionale ivbpr kameraadjes kijkplezier kijksport kleindochter koopkracht kralingen lights loon markthal metselen muren nabij nachtje nada naks nazaten nix noppert noppes openda openingswedstrijd opmerkte ouderen ouderwets pakje pensioen post prooi puntje remise risicoloos rondzwerven roomboter rotjeknor saaie samendromden scharnier seizoenkaart sequoia sixties slot terugblikkend tijdsgewricht trachten trapte twente underdogs uurtjes vakkie verdedigingslinie verkrachting verzwakte vitesse voorhoede voorshands warenhuizen wespenkleurige woudestein zuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.764 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bae biden bullaude dahl democraten hadj hancko heerenveen jansen kennedy kraaij kuip lopez middenveldert moussa nadje priske sebaoui smal socrates stengs transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment zerrouki