Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord niet verder dan gelijkspel tegen Heerenveen

13 augustus 2022 23:01
Foto: Pro Shots

Feyenoord niet verder dan gelijkspel tegen Heerenveen; image source: Pro Shots

Het is Feyenoord niet gelukt om de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in winst om te kunnen zetten. Het duel tegen sc Heerenveen eindigde in een 0-0 gelijkspel. Hoewel Feyenoord de veel betere ploeg was en ook verreweg de meeste kansen kreeg, wilde de bal niet in het doel en was puntverlies het gevolg.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al snel een paar goede mogelijkheden. Sebastian Szymański en Marcus Pedersen zagen in de beginfase schoten gekeerd worden, terwijl Jacob Rasmussen tegen de lat kopte. Pedersen leek vervolgens de 1-0 voor het intikken te hebben na een uitstekende pass van Fredrik Aursnes, maar hij werkte de bal naast het doel

Na een kwartier spelen ging de storm van Feyenoord liggen en was er in het restant van de eerste helft eigenlijk geen serieuze kans meer voor de ploeg van Arne Slot. Feyenoord kreeg nog een paar kleine mogelijkheden, maar dat zorgde niet voor echt gevaar.

Ook in de tweede helft lukte het Feyenoord aanvankelijk niet om door de muur van Heerenveen heen te komen. De Friezen kregen zelfs enkele mogelijkheden, maar mede door een uitstekende redding van Justin Bijlow werd een tegentreffer voorkomen.

In de slotfase ging de gashendel toch weer open en werd alsnog jacht gezet op de overwinning. Jens Toornstra kreeg al snel na zijn invalbeurt twee grote kansen, maar wist ook niet te scoren. Alireza Jahanbakhsh zal vervolgens zijn poging gekeerd worden, terwijl Santiago Gimenez de bal diep in blessuretijd over het doel werkte.

Het gevolg was dat Feyenoord in de tweede speelronde al tegen puntverlies aanliep en daarmee de koppositie kwijt is. Over een week kan op bezoek bij RKC weer gejaagd worden op de bovenste plaatsen.




Discussieer mee op de forums


Tags

heerenveen pedersen aanliep alireza arne aursnes beginfase bijlow fredrik gashendel gejaagd gimenez intikken jacob jahanbakhsh marcus muur poging rasmussen rkc santiago sebastian slot szymanski toornstra verreweg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik intensiteit jorien kloese knvb kokcu kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc sobat volkslied willykment woningbouw yoda