Transparent
Inloggen
Sluiten

Eerste thuiswedstrijd in Eredivisie dit seizoen tegen Heerenveen

12 augustus 2022 14:33

Voor Feyenoord staat zaterdagavond de eerste thuiswedstrijd in de competitie op het programma. In De Kuip is sc Heerenveen dan de tegenstander. De Friezen eindigden afgelopen seizoen op een achtste plaats en begonnen afgelopen week de competitie met een 0-0 gelijkspel tegen Sparta.

Feyenoord speelde voor de Eredivisie 30 keer eerder in De Kuip tegen sc Heerenveen en wist tot nu toe 18 keer te winnen. Het duel kende 10 keer geen winnaar, terwijl slechts 2 keer Heerenveen wist te winnen. In het seizoen 2002/2003 werd met 5-0 de grootste overwinning behaald.

sc Heerenveen heeft met Sven van Beek een speler met een lang verleden bij Feyenoord. De verdediger doorliep de jeugdopleiding op Varkenoord en kwam tot 153 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Ook hoofdtrainer Kees van Wonderen speelde voor Feyenoord. Hij kwam als speler tot liefst 259 duels en won onder meer de UEFA Cup in 2002.




Tags

heerenveen eredivisie kuip beek sparta uefa varkenoord wonderen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer