Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord trapt het seizoen af met ruime overwinning in Arnhem

7 augustus 2022 16:23
Foto: Pro Shots

Feyenoord trapt het seizoen af met ruime overwinning in Arnhem; image source: Pro Shots

In een zonovergoten Gelredome heeft Feyenoord zondagmiddag een zonnig resultaat geboekt tegen thuisploeg Vitesse. Met 2-5 werden de Arnhemmers verslagen, door doelpunten afkomstig van Danilo (2x), Walemark, Dilrosun en Geertruida. Hoewel Feyenoord het niet makkelijk had in Arnhem, lukte het om na een uur spelen vrij vlot afstand te nemen van 2-2 naar 2-5.

Feyenoord begon de seizoensouverture met een hoop nieuwe gezichten. Onder meer Danilo, Quinten Timber en Jakob Rasmussen zijn deze transferzomer aan de Rotterdamse loonlijst toegevoegd. Zij zijn gekomen ter vervanging van spelers als Marcos Senesi, Luis Sinisterra en Bryan Linssen. Het vernieuwde strijdplan van Slot voor dit seizoen dat vandaag voor het eerst ontwaard zou moeten worden, zal volgens de trainer bestaan uit aanvallend voetbal aangezwengeld door een flinke dosis werklust.

Ondanks de aanvallende intenties, lukte het Feyenoord in het Gelredome pas na een kleine twintig minuten spelen om voor dreiging te zorgen bij het doel van Houwen. Een goed steekballetje van Timber wist Dilrosun te bereiken, maar zijn inzet schampte de paal.
Daarna kreeg Walemark nog een onverwachte herkansing met een indraaiende voorzet, maar die zag zijn bal de lat schampen.

Aan de andere kant vond Manhoef direct daarna het net wél. Vanuit de zestien kreeg de twintigjarige Vitesse-verdediger van Rasmussen alle ruimte om te draaien en te schieten. Ook Bijlow kon niet verhinderen dat de bal via binnenkant paal binnen ging. Nog voor rust wist Feyenoord de achterstand om te draaien, met dank aan twee goede assists van Sebastian Szymanski. De Pool stuurde na een half uur Walemark de diepte in, waarna de aanvaller zuiver afrondde. Vlak voor rust kopte Danilo een scherpe voorzet achter doelman Houwen, waarmee de ruststand op 1-2 werd bepaald.

In de tweede helft was het Vitesse dat vrij snel weer langszij kwam, ondanks wat kleine mogelijkheden voor Feyenoord. Baden Frederiksen schoof de bal onder Bijlow door na doorzetten van Manhoef. De gelijke stand was echter van korte duur: na een uur spelen tekende Dilrosun met een werkelijk prachtige treffer voor de 2-3. De linkspoot die aan de rechterflank speelde, kwam naar binnen en lepelde de bal feilloos over Houwen in de verre hoek.

Na de 2-3 werden Szymanski en Walemark vervangen door Toornstra en Idrissi, en nog geen 10 seconde later stond het 2-4. Na goed druk zetten kon Danilo de bal ontfutselen van doelman Houwen en de bal in de lege goal binnenschuiven. Feyenoord bleef doorgaan en wist enkele minuten later het duel te beslissen door de 2-5 te maken. Een goede steekpass van Toornstra werd op waarde geschat door Geertruida, die na een mindere aanname wél goed afrondde. Met nog een kwartier te spelen werd aan Rotterdamse zijde Alireza Jahanbakhsh ingebracht ten koste van doelpuntenmaker Dilrosun. Ook maakte Noah Naujoks zijn Eredivisiedebuut als invaller voor Danilo. De slotfase was verder beslist geen spannende meer: Vitesse kon niet meer en Feyenoord hoefde niet meer, waardoor de eindstand op 2-5 bepaald bleef.

Volgende week zaterdag speelt Feyenoord om 21:00 uur in eigen Kuip tegen sc Heerenveen.




Discussieer mee op de forums


Tags

danilo dilrosun houwen vitesse walemark arnhem afrondde bijlow geertruida gelredome manhoef rasmussen szymanski timber toornstra aangezwengeld alireza arnhemmers baden binnenkant binnenschuiven bryan doelpuntenmaker dosis dreiging eredivisiedebuut frederiksen gezichten heerenveen herkansing idrissi indraaiende jahanbakhsh jakob kuip langszij lepelde linkspoot linssen loonlijst naujoks ontfutselen ontwaard pool rechterflank schampen schampte schoof sebastian seizoensouverture senesi sinisterra slot steekballetje steekpass strijdplan transferzomer verhinderen vlot werklust zonnig zonovergoten zuiver

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.426 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot championship jans kloese kraaij liverpool marquis middenveldert milambo oosting peeters performance persie poor reds ron schreuder slot soap stengs there think what will year yoda zeroukki