Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ook spelersgroep Nederlands elftal speelt liever niet meer in De Kuip'

13 juni 2022 21:19 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ook spelersgroep Nederlands elftal speelt liever niet meer in De Kuip"; image source: Pro Shots

Volgens De Telegraaf speelt ook de spelersgroep van het Nederlands elftal de interlands liever in Amsterdam. In het verleden had De Kuip bij veel internationals altijd de voorkeur vanwege het veld en de sfeer, maar ook daar is de voorkeur tegenwoordig gedraaid. De voetbalbond heeft echter al besloten dat de belangrijke interlands alleen nog in de hoofdstad gespeeld zullen worden.

De KNVB heeft liever niet meer dat er interlands in De Kuip worden gespeeld. Het stadion van Feyenoord kan het echter niet definitief afschrijven omdat vooral in juni in Amsterdam vaak niet gespeeld kan worden. Binnen de voetbalbond zouden echter steeds meer stemmen opgaan om interlands die niet in Amsterdam gespeeld kunnen worden naar Eindhoven of Enschede gaan, waar de stadions veel moderner zijn.

Indien het Nederlands elftal de groep in de Nations League weet te winnen, zal volgend jaar de finale van de Nations League in Nederland worden gespeeld. De KNVB komt dan voor een probleem te staan, aangezien in juni volgend jaar de stadions in Amsterdam en Eindhoven zo goed als zeker niet beschikbaar zijn. De KNVB moet twee stadions aanwijzen met een minimum capaciteit van 30.000 toeschouwers en alleen De Kuip en het stadion van FC Twente blijven dan over.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

kuip knvb nations aanwijzen afschrijven capaciteit enschede minimum moderner nederland telegraaf twente

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik zou lekker mijn middelvinger opsteken en ze lekker de rambam laten krijgen. Ga maar lekker in Kerkrade spelen of zo.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik zou voorstellen Riad of Bagdad als residentie en dan het liefst te spelen rond het middaguur.
+1/-0

1 jaar geleden
jammer dan als men niet wil dan maar niet.
+1/-0

1 jaar geleden
buiten het veld moet het voor de spelers niets uitmaken, allemaal bang voor de grote witte leider(v Gaal)en volgen volgzaam.
De kuip is verder outdated je moet niet voor de spelers iets aanpassen maar voor de fans.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Laat ze in hun eigen vet gaar worden. Vorig jaar wilde de selectie nog het liefst in de kuip spelen, maar de oppergod met zijn ajaxclan durft niet een selectiespeler tegen te spreken.
+1/-0

1 jaar geleden
Doet een beetje overkomen als een hetze.

Faciliteiten in de Kuip zullen inderdaad niet te vergelijken met de standaard die internationals bij hun club gewend zijn, en zijn minder dan de Arena. Maar de Kuip is nou eenmaal het enige stadion naast die in de hoofdstad wat een normaal aantal toeschouwers kan ontvangen.

Wel grappig dat dit opeens een ‘ding’ is geworden na de opmerkingen van de bondscoach en de Telegraaf er nu een schepje bovenop doet met geluiden uit de spelersgroep. Ik denk dat ze 1 / 2 spelers gesproken die hun voorkeur hadden voor Amsterdam en dat hebben opgeblazen.

Zelf vindt Driessen alles meer dan 5km buiten de A10 al te ver weg waarschijnlijk, die komt liever niet in de rest van Nederland…

En zo zullen er best nog wel wat internationals over denken…
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente what will year yoda zerrouki