Transparent
Inloggen
Sluiten

Cyriel Dessers: 'Smalling heeft het me moeilijk gemaakt deze finale'

26 mei 2022 10:29

Een droom in duigen. Het einde van de Road to Tirana was niet het sprookjeseinde waar alle rood-witte harten op hoopten: een tegengoal in de eerste helft kon niet meer worden weggepoetst door Feyenoord, waardoor AS Roma er met de eerste Conference League-beker vandoor ging. Feyenoord speelde - met name in de tweede helft - voor de winst, maar de goals bleven uit. Een zichtbaar aangeslagen Cyriel Dessers sprak over de verloren finale met ESPN:

“Dit is een gigantische teleurstelling, zeker na de route die we hebben meegemaakt. Dan is het heel jammer dat je maar één wedstrijd verliest en dat dat dan vandaag is. Vind het moeilijk om nu een goede analyse te maken. We hebben de tweede helft geprobeerd ons spel te spelen, zijn we ook gevaarlijk geweest en waren we er dicht bij. Maar goed, één foutje en toen was het bingo. Zij hebben goed verdedigd, wij hebben nauwelijks iets weggegeven. De manier waarop we nu verliezen doet wel extra pijn.”

Waar het aan lag dat het vandaag niet lukte, kon Dessers niet helemaal peilen. De aanvaller sprak over een combinatie van factoren: “We durfden misschien net niet genoeg. Ik was de eerste helft ook een paar keer te slordig. Misschien is dat dan het verschil in zo’n finale tussen een AS Roma van Mourinho en tussen Feyenoord. Zij waren allemaal een stuk groter ook. En Smalling was niet voor niets de man van de wedstrijd. Als ik diep liep haalde hij dat er gelijk uit en in duels was hij ijzersterk. Hij heeft het me heel moeilijk gemaakt vandaag.”

Dessers speelde inderdaad geen al te beste finale. De spits was vaak te weinig aanspeelbaar en was op momenten dat er een kans was, niet scherp genoeg. Dessers had het zelf ook graag anders gezien: “Die ene bal waar ik Ibanez kan wegzetten en op Smalling af kan gaan maar hij mijn schot blokkeert, daar had ik meer uit willen halen. Ik was net niet scherp genoeg en daar baal ik van. Ik had net niet genoeg snelheid in die actie om hem echt te passeren en een goed schot te creëren.”

Met de laatste wedstrijd van het seizoen officieel gespeeld, kunnen de Rotterdammers in de vakantie de wonden gaan likken. Dessers: “Ik ben nog niet in de kleedkamer geweest, maar de teleurstelling zal overheersen. Natuurlijk hebben we een bijzondere reis gehad en was vandaag een prachtig affiche: een finale tegen AS Roma. Maar voor nu is het toch de teleurstelling die overheerst. Tijdens of na de vakantie zal de trots wel komen. De kans op een nieuwe Europese finale is natuurlijk niet heel groot, maar laten we het hopen.” Dessers sluit af met een voorzichtige blik op zijn toekomst bij Feyenoord: “We gaan de komende dagen praten. Dat zal telefonisch zijn want ik vlieg naar de VS om daar met Nigeria te spelen.”
Tags

dessers smalling cyriel roma aangeslagen aanspeelbaar affiche bingo blokkeert conference duigen durfden espn gigantische harten ibanez ijzersterk likken mourinho nigeria overheerst passeren peilen road route sprookjeseinde tirana vandoor verdedigd vlieg voorzichtige weggepoetst wegzetten wonden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza biden danall democraten geertruida gimenez hancko harris jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk primary priske read slot smal socrates stengs system trump tsoungui ueda willykment wingbacks zerrouki