Transparent
Inloggen
Sluiten

Frank Arnesen: 'Besef me over een paar dagen dat we een ongelooflijke campagne hebben gehad'

26 mei 2022 10:01

Het was een zware domper voor Feyenoord in Tirana. De Rotterdammers speelden sinds vorige zomer in één van de mooiste Europese campagnes in jaren, maar zagen de kroon op het harde werk verloren gaan in de finale tegen AS Roma. Door de hele club voelt men de deceptie, zo ook bij de technische staf. In gesprek met ESPN blikt technisch directeur Frank Arnesen terug op de wedstrijd en het (Europese) seizoen:

“De eerste helft was zwak. Er waren weinig schoten op goal, van beide kanten. Dan komt AS Roma eigenlijk onverwacht 1-0 voor en dan weet je dat je het moeilijk krijgt. Maar ik moet zeggen, de tweede helft heb ik echt genoten van Feyenoord. Ze hebben alles gegeven, kansen gehad, een keer of twee drie op de lat of op de paal. De bal wilde er alleen niet in en dan blijf je toch wel achter met een heel teleurgesteld gevoel.”

Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was groot. Waar Feyenoord in de eerste helft totaal niet aan haar gebruikelijke spel toekwam, lukte dat in de tweede helft een stuk beter. Arnesen: “We hebben in de tweede helft natuurlijk wel wat meer risico genomen, waardoor zij ook meer kansen hebben gehad. Dat doe je niet als het 0-0 is, dan speel je wat rustiger en zorg je dat je in ieder geval niks weggeeft. De tweede helft dan moet je en toen waren ze vanaf het begin echt wel goed.”

Na het laatste fluitsignaal werd eenieder met een rood-wit hart getroffen door een golf van teleurstelling. Spelers in tranen, supporters met de ziel onder de arm en een verslagen trainer. Ook Frank Arnesen voelt hoe bijzonder jammer de uitkomst van deze finale is: “Ik zit natuurlijk als technisch directeur anders in mijn emotie dan een trainer, omdat ik wat meer van buitenaf kijk naar zo’n wedstrijd. Maar natuurlijk vind ik het niet leuk als we verliezen. Over een paar dagen besef ik me waarschijnlijk ook dat we een ongelooflijke campagne hebben gehad dit jaar. Die begon op 23 juli tegen FC Drita en die eindigde vandaag tegen AS Roma. In die campagne hebben we heel veel overwinning geboekt, heel veel goed voetbal gespeeld en iedereen heeft kunnen zien dat Arne Slot en zijn staf het elftal op een geweldige manier hebben laten voetballen. Ik ben trots op onze jongens en ook trots op onze supporters. Ook al verliezen we, ze staan altijd achter het team.”

Met dit seizoen officieel teneinde, zal het al gauw tijd worden om vooruit te blikken naar het volgende seizoen. Arnesen: “Vanaf na het weekend gaan we weer kijken naar volgend seizoen. We zijn ook aan het kijken of we Dessers kunnen behouden. Hij heeft zichzelf natuurlijk wel behoorlijk in de kijker gespeeld bij heel veel financieel grotere clubs dan Feyenoord. Maar we zijn on speaking terms. Verder kan ik niks zeggen over eventuele transfers, maar ikzelf word in ieder geval niet verkocht.”
Tags

arnesen campagne roma arne blikken buitenaf campagnes deceptie dessers drita eenieder espn fluitsignaal golf kroon onverwacht slot speaking teneinde terms tirana toekwam weggeeft ziel zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers emmen eredivisie excelsior gijs groen hancko jon kraaij mats mls oekraine orban oussama poetin priske smal socrates trump twente westen wieffer willykment