Transparent
Inloggen
Sluiten

Justin Bijlow: 'Verschrikkelijk dat we de cup niet meenemen naar Rotterdam'

25 mei 2022 23:40

Feyenoord heeft de eerste Europese finale die het speelde in twintig jaar tijd verloren. In Tirana, Albanië zagen de Rotterdammers zich na een halfuur spelen op een 1-0 achterstand komen die ze niet meer wisten om te keren. Daarmee spatte een droom uit duigen voor eenieder die Feyenoord een warm hart toedraagt. ESPN sprak erover met de net van een blessure teruggekomen goalie Justin Bijlow:

“We wilden graag de cup mee terugnemen naar Rotterdam, zeker om het publiek te kunnen bedanken en om Feyenoord weer op de kaart te kunnen zetten.” Toch leken de Rotterdammers lang te worstelen om in de wedstrijd te komen, door sommige analisten zelfs aan een soort ‘angst’ te wijten. De Rotterdamse goalie herkent zijn team daar niet in, zo stelt hij: “Ik denk niet dat we angstig speelden, maar de tweede helft kwamen we wel beduidend beter uit de startblokken. We zetten er toen eerder druk op en dan zie je dat zij het ook moeilijk krijgen met ons. Maar ja, het was helaas niet genoeg en dat is echt ontzettend balen.”

Over zijn rentree (Bijlow is een tijd geblesseerd geweest waardoor keeper Ofir Marciano de afgelopen wedstrijden onder de lat stond, red.) was de doelman kort: “Het was geweldig om weer op het veld te staan, maar ik had hier liever met een ander gevoel gestaan.”

Met de verloren finale is er een definitief einde gekomen aan een lang voetbalseizoen. Feyenoord heeft daarin geen prijzen gepakt en is op de derde plaats geëindigd in de Eredivisie. Toch vindt Bijlow het geen onsuccesvol jaar: “Het is misschien cliché, maar we kunnen alleen maar trots op deze ploeg zijn. Het is twintig jaar geleden dat Feyenoord een Europese finale heeft gehaald. Maar het is natuurlijk verschrikkelijk dat we de cup niet mee kunnen nemen naar Rotterdam.”
Discussieer mee op de forums


Tags

bijlow goalie albanie angstig cliche duigen eenieder eredivisie espn herkent marciano ofir onsuccesvol spatte terugnemen tirana toedraagt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 29.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane agema arneslot belgie coalitie dijk drugssquare dtk gedragsproblemen geert geertruida gekke gimenez intensiteit kloese minister muscat nederland oppositie praag priske pvda sahin slot smal sparta timmermans wilders willykment yoda