Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord verloor nog nooit een Europese finale

23 mei 2022 12:57

Voor Feyenoord wordt de wedstrijd van woensdag de vierde Europese finale uit de clubhistorie. Het verleden zal in ieder geval zorgen voor veel vertrouwen, aangezien Feyenoord nog nooit een Europese finale verloor.

De eerste finale vond plaats in 1970 toen Feyenoord in Milaan met 2-1 te sterk was voor Celtic in de Europacup 1. Feyenoord was daarmee bovendien ook direct de eerste Nederlandse winnaar van een Europese beker ooit.

De tweede finale volgde al snel, aangezien in 1974 Tottenham Hotspur de tegenstader was in de finale van de UEFA Cup. Destijds werd de finale nog over twee duels gespeeld. Na een 2-2 in Londen wist Feyenoord in De Kuip met 2-0 te winnen.

De derde finale was iets recenter, aangezien deze in 2002 plaats vond. Feyenoord stond wederom in de finale van de UEFA Cup en dit keer was Borussia Dortmund de tegenstander. Voorafgaand aan het toernooi was De Kuip al aangewezen als stadion voor de finale, dus de ploeg onder leiding van Bert van Marwijk hoefde geen verre reis te maken. Door twee treffers van Pierre van Hooijdonk en een doelpunt van Jon Dahl Tomasson werd met 3-2 gewonnen.

Ook AS Roma stond drie keer eerder in de finale van een Europees toernooi. In het seizoen 1960/1961 werd Birmingham City verslagen in de finale van de Jaarbeursstedenbeker, de voorloper van de UEFA Cup. Voor de Italianen is het echter meteen de laatste Europese prijs, aangezien Liverpool (Europacup 1, 1984) en Internazionale (UEFA Cup, 1991) te sterk bleken.




Tags

uefa europacup kuip birmingham celtic dahl dortmund hooijdonk internazionale italianen jaarbeursstedenbeker jon liverpool londen marwijk milaan recenter roma tegenstader tomasson tottenham

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat volkslied willykment woningbouw yoda