Transparent
Inloggen
Sluiten

Kraker van woensdag kan zorgen van perfect einde van topseizoen

23 mei 2022 12:46

Feyenoord heeft de afgelopen jaren veel belangrijke wedstrijden gespeeld, maar de belangrijkste in heel lange tijd staat woensdagavond op het programma. In Tirana wacht voor de ploeg van Arne Slot de finale van de Conference League tegen AS Roma.

Na vorig jaar in de halve finale van de Europa League gestaan te hebben door onder meer Ajax te verslaan, begon AS Roma net zoals Feyenoord dit seizoen in de voorrondes van de Conference League. De Italianen wonnen eenvoudig van Trabzonspor en eindigden in een groep met Bodø/Glimt, Zorya Luhansk en CSKA Sofia als groepswinnaar, ondanks een 6-1 nederlaag in Noorwegen. Met veel moeite werd vervolgens Vitesse uitgeschakeld in de achtste finale, waarna wederom Bodø/Glimt getroffen werd. Na een nieuwe nederlaag in Noorwegen werd in eigen huis ruim gewonnen. In de halve finale werd na twee spannende duels ook Leicester City uitgeschakeld.

Feyenoord en AS Roma troffen elkaar al eens eerder in Europees verband, aangezien beide teams aan elkaar gekoppeld werden in de tweede ronde van de Europa League in het seizoen 2014/2015. In Italië werd met 1-1 gelijk gespeeld, maar in De Kuip werd vervolgens met 1-2 verloren.

Woensdag staat Feyenoord tegenover een heel bekende speler, aangezien Rick Karsdorp de rechtsback van AS Roma is. De door Feyenoord opgeleide verdediger werd in 2017 uiteindelijk verkocht aan AS Roma, al speelde hij in het seizoen 2019/2020 weer op huurbasis in De Kuip. De drievoudig international van het Nederlands elftal kwam in beide periodes uiteindelijk tot 123 officiële duels voor Feyenoord.




Tags

roma conference glimt kraker kuip noorwegen topseizoen arne cska groepswinnaar italianen karsdorp leicester luhansk slot sofia tirana trabzonspor vitesse zorya

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.426 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot championship jans kloese kraaij liverpool marquis middenveldert milambo oosting peeters performance persie poor reds ron schreuder slot soap stengs there think what will year yoda zeroukki