Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord al zeker van groepsfase Europa League na winst van AS Roma

20 mei 2022 22:33
Foto: Pro Shots

Feyenoord al zeker van groepsfase Europa League na winst van AS Roma; image source: Pro Shots

Feyenoord is voor komend seizoen al verzekerd van een plek in de groepsfase van de Europa League. AS Roma kwalificeerde zich vrijdagavond via de eigen competitie al voor die groepsfase, zodat Feyenoord ook automatisch een ticket zal krijgen. Door onder meer twee treffers van Engels international Tammy Abraham wist AS Roma het uitduel tegen Torino met 0-3 te winnen.

De winnaar van de Conference League krijgt als bonus een plek in de groepsfase van de Europa League van volgend seizoen. Indien de winnaar zich via de eigen competitie echter al heeft gekwalificeerd voor de groepsfase gaat dat ticket naar de bekerwinnaar van het zevende land op de coëfficiëntenlijst, Nederland. Omdat PSV zich als bekerwinnaar al heeft gekwalificeerd voor de voorrondes van de Champions League heeft Feyenoord als nummer drie het ticket van de bekerwinnaar gekregen.

Aangezien ironisch genoeg de tegenstander van volgende week in de finale zich nu via de competitie al heeft verzekerd van een plek zal ook Feyenoord ongeacht de uitslag van woensdag in de groepsfase van de Europa League actief mogen zijn.
Tags

roma gekwalificeerd bonus coefficientenlijst conference kwalificeerde nederland tammy torino

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers emmen eredivisie excelsior geertruida gijs groen hancko jon kraaij mats milambo orban oussama poetin rusland smal socrates trump twente westen wieffer willykment