Feyenoord eindigt competitie met nederlaag tegen Twente

15 mei 2022 16:29

Feyenoord eindigt competitie met nederlaag tegen Twente; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de competitie afgesloten met een nederlaag in eigen huis. FC Twente bleek met 1-2 te sterk. Cyriel Dessers maakte uiteindelijk het enige doelpunt voor de ploeg van Arne Slot.

Feyenoord leek met het hoofd al bij de finale van de Conference League te zitten. Ondanks dat Arne Slot vrijwel alle gebruikelijke namen weer had opgesteld maakte de ploeg een heel slordige indruk.

Aanvallend gebeurde er aanvankelijk weinig van beide kanten, maar na een klein half uur kwam FC Twente toch plotseling op voorsprong. Ofir Marciano greep veel te slap in bij een voorzet van PEC waarna eenvoudig voor de 0-1 gezorgd kon worden.

Niet veel later volgde er ook een tweede tegentreffer voor Feyenoord. Wederom had Marciano een negatieve hoofdrol bij de treffer. De doelman stapte opzij omdat hij een voorzet verwachte en zag tot zijn verbazing de bal vervolgens direct in het doel getikt worden. Feyenoord kreeg zelf aanvallend helemaal niets voor elkaar, zodat het bij rust op een 0-2 achterstand staat.

De bekende thee in de rust leek de ploeg niet veel goed gedaan hebben, want ook in de tweede helft maakte Feyenoord een heel slappe indruk. Halverwege de tweede helft werd het echter toch plotseling 1-2. Uit een pass van Luis Sinisterra kon Cyriel Dessers voor de aansluitingstreffer zorgen.

Feyenoord probeerde net zoals een week eerder opnieuw de gelijkmaker af te dwingen, maar daarvoor was het niet scherp genoeg. In eigen huis werd de competitie dan ook afgesloten met een 1-2 nederlaag, maar de focus in Rotterdam ligt al lang bij Tirana.