Transparent
Inloggen
Sluiten

UEFA voert wijzigingen door in plannen Europese competities vanaf 2024

10 mei 2022 16:50 - UEFA.com
Foto: Pro Shots

UEFA voert wijzigingen door in plannen Europese competities vanaf 2024; image source: Pro Shots

De UEFA heeft bevestigd dat vanaf het seizoen 2024/2025 de Europese competities flink op de schop zullen gaan. De Europese voetbalbond heeft na een vergadering met verschillende partijen wel enkele wijzigingen doorgevoerd aan de oorspronkelijke plannen. De groepsfases worden uitgebreid naar 36 teams, maar in plaats van 10 groepswedstrijden in de Champions League zullen clubs 8 wedstrijden in de groep spelen volgens een Swiss format.

Het opvangnet wat de UEFA in gedachten had voor topclubs die zich niet wisten te kwalificeren voor de Champions League is komen te vervallen. In plaats van dat de twee clubs die het hoogst op de coëfficiëntenlijst staan zonder zich gekwalificeerd te hebben een ticket krijgen, gaan deze naar de twee landen die in het vorige seizoen het beste gepresteerd hadden. Zij krijgen dan een extra ticket voor de Champions League. In het huidige seizoen zou Nederland daardoor een extra ticket voor de groepsfase krijgen.

De UEFA heeft daarnaast bevestigd dat alle wedstrijden op de finale na midweeks gespeeld zullen blijven worden. Er waren geruchten dat de Europese voetbalbond voortaan in het weekend de wedstrijden wilde afwerken, maar dit is niet het geval.

De Europa League en Conference League zullen vanaf 2024/2025 ook in een soortgelijk systeem gaan werken. Ook in de Europa League zal worden gespeeld tegen 8 verschillende clubs. In de Conference League zullen 6 groepswedstrijden gespeeld worden.

Meer op UEFA.com
Tags

uefa conference coefficientenlijst format gekwalificeerd groepsfases nederland opvangnet soortgelijk swiss

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.619 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers emmen eredivisie excelsior geertruida gijs groen hancko jon kraaij mats milambo orban oussama poetin rusland smal socrates trump twente westen wieffer willykment