Transparent
Inloggen
Sluiten

Orkun Kökcü: 'Ik ga naar Tirana om AS Roma kapot te spelen'

6 mei 2022 00:27

Feyenoord heeft donderdagavond geschiedenis geschreven in de Conference League tegen Olympique Marseille. In de return in de halve finale van het nieuwe Europese voetbalfestijn wist Feyenoord Marseille op een gelijkspel te houden, waardoor de Rotterdammers over twee potjes te sterk bleken voor de Fransen. Op het menu staat nu, als kers op de Europese taart, een Conference League-finale op 25 mei 2022 tegen AS Roma. De jonge, maar vaak belangrijke Kökcü blikt met ESPN terug op een bijzondere halve finale tussen twee verhitte voetbalmachten:

“De jongens zijn net naar buiten gegaan om het bereiken van de finale nog met de supporters te vieren, omdat zij voorlopig nog even in het uitvak moeten blijven. Sowieso hadden we voor aanvang van de wedstrijd al afgesproken om tijdens de warming up gelijk onze fans te groeten. Daarvoor moesten we wel langs Marseille, maar goed. In zulke wedstrijden kun je ook wel een beetje intimidatie gebruiken.” Voor Kökcü voelt het bereiken van de finale extra mooi: “In de jeugd heb ik niet veel finales gehad, dus als jonge gast van 21 is het heel bijzonder om dadelijk in een Europese finale te mogen spelen.”

Het was voor de Rotterdammers een zwaarbevochten gelijkspel. Lang kwam Feyenoord niet echt in de wedstrijd, en ook tegen het einde leken de vaatjes leeg. Dat bevestigt ook Kökcü: Na 75 à 80 minuten zat ik er doorheen. We probeerden echt niks weg te geven, want 0-0 was genoeg om door te gaan naar de finale.” Kökcü heeft het ook even over zijn lastige beginfase, waarin hij nog verre van fit was: “Na die beginwedstrijd in Drita is de knop bij mij omgegaan. Ik heb toen genoeg kritiek gehad en ben daar toen gelijk mee aan de slag gegaan met een personal trainer. Ik heb heel hard gewerkt om echt fit te worden. Blijkbaar heb ik wel echt meer in me dan ik eerst dacht. Nu wil ik iets teruggeven aan de fans en ze trots maken.”

De Conference League-finale is nog een paar weken weg, maar aanstaande zondag staat wel al de kraker tegen PSV op het programma. Kökcü: “Zondag tegen PSV spelen we een hele belangrijke wedstrijd, ook voor de tweede maar vooral voor de derde plek. We kunnen deze overwinning daarom niet te lang vieren, maar tot nu toe is het wel een mooi seizoen. Ik dacht daarnet nog terug aan die Drita wedstrijd…kijk waar we zijn gekomen. Nu we in de finale staan, moeten we die overigens wel echt pakken.”

Nadat Kökcü de interviewruimte heeft verlaten, komt er vanuit Rijnmond ineens een nieuwtje binnen: Kökcü zou ver zijn in de onderhandelingen met AS Roma. Daarop sleept Aletha Kökcü weer voor de camera. “Er is inderdaad interesse vanuit een Italiaanse club. Mijn vader is daar ook af en toe naartoe gevlogen. Maar er is nog niks rond. Het gaat lekker met Feyenoord en ik ben blij met Feyenoord. Ik ga naar Tirana om AS Roma kapot te spelen en doe alles voor Feyenoord.”
Tags

kokcu roma conference marseille tirana drita aanvang aletha beginfase beginwedstrijd daarnet dadelijk espn gevlogen groeten interviewruimte intimidatie kers knop kraker menu nieuwtje rijnmond sleept taart teruggeven uitvak vaatjes verhitte voetbalfestijn voetbalmachten zwaarbevochten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.184 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico bijbehorend carranza dumfries dutch enz figuren frimpong gakpo geertruida hancko ivanusec kloese koeman kraaij kuip middenveldert mil mls nederland oranje priske romano santi simons socrates stengs wehave