Transparent
Inloggen
Sluiten

Cyriel Dessers: ‘Ik wil in Tirana nog wel een goaltje of twee maken’

5 mei 2022 23:59

Van Pristina, Luzern, Borås, Haifa, Berlijn, Praag, Belgrado, wederom Praag, Marseille en nu naar Tirana: In alweer de achttiende wedstrijd in de Conference League wist Feyenoord een benodigd gelijkspel te halen tegen Olympique Marseille, waardoor de Rotterdammers geschiedenis schreven. Voor de eerste keer in twintig jaar tijd werd een Europese finale behaald. Cultheld en publiekslieveling Cyriel Dessers, die met genoeg doelpunten en assists zijn steentje heeft bijgedragen aan de finaleplek, deelde zijn vreugde tegenover de camera van ESPN:

“De vraag hoe het gaat is overbodig op een avond als vandaag. Als je een grote club als Marseille in hun eigen stadion kan uitschakelen voor de finale, dan is dat ongelooflijk. We wisten dat als je vandaag de 0 houdt, dan ga je naar de finale. Het was misschien niet het mooiste voetbal, maar we hebben eerder al laten zien dat we goed kunnen voetballen. Vandaag hebben we laten zien dat we ook resultaat kunnen behalen.”

De tactiek liep aanvankelijk, mede door de rook van fakkels en vuurwerk, al snel in de soep: “Ons plan was om vanaf het begin hoog druk te zetten en aanvallend proberen te spelen. Maar het eerste kwartier was dat bijna niet te doen, want je kon bijna geen ademhalen en je kreeg geïrriteerde ogen vanwege de rook. Dus dat maakte het lastig.”

Verder werd er nog even ingehaakt op de ‘Dessers maakt een goal’ chants die in Marseille en daarbuiten luidkeels werden gezongen. Dessers, met een knipoog: “Ik heb natuurlijk in de heenwedstrijd al een paar goals gemaakt. En ook daarvoor. Laten we hopen dat er in Tirana een goaltje of twee inzitten.”

Dessers, die op social media nog de nodige hartjes wist te scoren door de werkgever van een trouwe supporter te bellen om vrij te regelen voor alle uitwedstrijden, vervolgde met een knipoog: “Het is een fantastisch gevoel als je hier de finale behaalt. Ik kan niet iedereens werkgever persoonlijk bellen, maar misschien kan ik wel een algemeen videoboodschapje inspreken zodat iedereen bij Tirana kan zijn die erbij wil en kan zijn.”
Tags

dessers tirana marseille cyriel goaltje knipoog praag rook werkgever ademhalen behaalt berlijn bijgedragen boras chants conference cultheld daarbuiten espn finaleplek geirriteerde haifa hartjes heenwedstrijd iedereens ingehaakt inspreken inzitten luidkeels luzern pristina publiekslieveling schreven soep steentje trouwe vervolgde videoboodschapje vuurwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane bae biden dahl democraten dest fight hadj hancko heerenveen jansen kennedy kraaij kuip middenveldert moussa nadje nomination priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment