Transparent
Inloggen
Sluiten

Cyriel Dessers: ‘Ik wil in Tirana nog wel een goaltje of twee maken’

5 mei 2022 23:59

Van Pristina, Luzern, Borås, Haifa, Berlijn, Praag, Belgrado, wederom Praag, Marseille en nu naar Tirana: In alweer de achttiende wedstrijd in de Conference League wist Feyenoord een benodigd gelijkspel te halen tegen Olympique Marseille, waardoor de Rotterdammers geschiedenis schreven. Voor de eerste keer in twintig jaar tijd werd een Europese finale behaald. Cultheld en publiekslieveling Cyriel Dessers, die met genoeg doelpunten en assists zijn steentje heeft bijgedragen aan de finaleplek, deelde zijn vreugde tegenover de camera van ESPN:

“De vraag hoe het gaat is overbodig op een avond als vandaag. Als je een grote club als Marseille in hun eigen stadion kan uitschakelen voor de finale, dan is dat ongelooflijk. We wisten dat als je vandaag de 0 houdt, dan ga je naar de finale. Het was misschien niet het mooiste voetbal, maar we hebben eerder al laten zien dat we goed kunnen voetballen. Vandaag hebben we laten zien dat we ook resultaat kunnen behalen.”

De tactiek liep aanvankelijk, mede door de rook van fakkels en vuurwerk, al snel in de soep: “Ons plan was om vanaf het begin hoog druk te zetten en aanvallend proberen te spelen. Maar het eerste kwartier was dat bijna niet te doen, want je kon bijna geen ademhalen en je kreeg geïrriteerde ogen vanwege de rook. Dus dat maakte het lastig.”

Verder werd er nog even ingehaakt op de ‘Dessers maakt een goal’ chants die in Marseille en daarbuiten luidkeels werden gezongen. Dessers, met een knipoog: “Ik heb natuurlijk in de heenwedstrijd al een paar goals gemaakt. En ook daarvoor. Laten we hopen dat er in Tirana een goaltje of twee inzitten.”

Dessers, die op social media nog de nodige hartjes wist te scoren door de werkgever van een trouwe supporter te bellen om vrij te regelen voor alle uitwedstrijden, vervolgde met een knipoog: “Het is een fantastisch gevoel als je hier de finale behaalt. Ik kan niet iedereens werkgever persoonlijk bellen, maar misschien kan ik wel een algemeen videoboodschapje inspreken zodat iedereen bij Tirana kan zijn die erbij wil en kan zijn.”
Discussieer mee op de forums


Tags

dessers tirana marseille cyriel goaltje knipoog praag rook werkgever ademhalen behaalt berlijn bijgedragen boras chants conference cultheld daarbuiten espn fakkels finaleplek geirriteerde haifa hartjes heenwedstrijd iedereens ingehaakt inspreken inzitten luidkeels luzern pristina publiekslieveling schreven soep steentje trouwe uitschakelen vervolgde videoboodschapje vuurwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker, krijg 50x je inleg terug als Feyenoord wint van AS Roma en steun onze site!Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.150 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane armoedige arnesen belarbie danilo dessers geertruida geintroduceerd hanegem hassel hulshoff jes jong kampioenswedstrijd kloof kokcu kuijt mafkees malacia marquis middenveldert pedersen senesi sinisterra skogen slot vakkiek voetbalpiramide voetbalpyramide willykment