Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord laat droom voortduren en bereikt finale Conference League

5 mei 2022 22:56
Foto: Pro Shots

Feyenoord laat droom voortduren en bereikt finale Conference League; image source: Pro Shots

Een rode zee van pyro, een stadionvullende rookwolk en negentig minuten lang billenknijpen: in een spannende halve finale is het Feyenoord gelukt om overeind te blijven in de return tegen Olympique Marseille. In Frankrijk werd het - in het bijzonder gevormde stadion Vélodrome - 0-0. Daarmee heeft het team van Slot, dat vorige week met 3-2 wist te winnen van Marseille, zich geplaatst voor de finale van de Conference League in Tirana.

De fakkels op de thuisvakken zorgden de eerste tien minuten van de wedstrijd voor het nodige zichtverlies. Vanaf de tribune en op het tv-scherm zag je weinig van het veld, maar blijkbaar zagen ook beide teams niet veel gedurende de openingsfase van de wedstrijd. Na een hoop gedans rondom de middenlijn, was het - toen de rook eenmaal wat optrok - aan Olympique Marseille om te tekenen voor de eerste kans van de wedstrijd. Senesi wierp zich echter zonder twijfel voor de Franse aanvaller en voorkwam daarmee een vroege achterstand voor de Rotterdammers.

Het grootste deel van de eerste helft zou vooral overleven worden voor Feyenoord. In de 21e minuut kreeg sterspeler Payet nog een grote kans voor zijn voeten, die met links de Rotterdamse kruising opzocht. Zijn schot ging tot opluchting van velen echter rakelings langs het doel van keeper Marciano. In de daaropvolgende fase drongen de Fransen meer en meer aan en kwam Feyenoord allesbehalve toe aan het eigen spel.

Dat veranderde toen Payet plots naar de grond ging na het geven van een lange pass. De almaar dreigende nummer tien van Marseille kon door een blessure niet meer verder spelen en werd vervangen door Milik. Dat bleek een welkom voordeel voor Feyenoord, dat na de afvaart van Payet zelf meer en meer in de wedstrijd begon te komen. Een schot van Til werd geblockt en ook Kökcü kon een klein kansje op zijn conto noteren. Hoewel Marseille nog steeds de beste kansen wist te creëeren (onder meer via een kopkans van Milik), bood de nieuwe verhouding op het veld perspectief voor de ploeg van Slot.

De tweede helft ving aan met een kans van Sinisterra, die weliswaar prima richting het Franse doel kopte maar daarbij helaas wel gelijk stuitte op de handen van doelman Mandanda. Even later was er aan de andere zijde een kans voor Rongier, maar die stuitte op zijn beurt op goalie Ofir Marciano. Naarmate de tweede helft vorderde, werd de spanning om te snijden. Ook op het veld liepen de spanningen bij tijd en wijle hoog op, hetgeen resulteerde in een aantal gele kaartjes over en weer. Even leek Trauner dicht bij de beslissing, die in de 67e minuut een schot loste waar je u tegen zegt. Zijn bal verdween echter rakelings over het Franse doel heen. Het resterende halfuur werd het bikkelen voor elke bal, tegenhouden, nog meer tegenhouden en af en toe eruit vlammen op zoek naar de beslisser. De vijf minuten extra tijd zullen voor velen als een uur hebben gevoeld, maar uiteindelijk kwam het verlossende fluitsignaal daar: Feyenoord wist de 0-0 te houden en is daarmee één van de finalisten van de allereerste Conference League!

Feyenoord heeft zich door een thuisoverwinning van 3-2 en een uit-gelijkspel van 0-0 ten koste van Olympique Marseille geplaatst voor de finale van de Conference League. Deze zal gespeeld worden op 25 mei a.s. in Tirana, Albanië.
Discussieer mee op de forums


Tags

marseille conference payet marciano milik rakelings slot stuitte tegenhouden tirana voortduren afvaart albanie allereerste allesbehalve almaar beslisser bikkelen billenknijpen conto creeeren drongen fluitsignaal frankrijk geblockt gedans gevormde goalie kansje kokcu kopkans kruising loste mandanda middenlijn naarmate noteren ofir openingsfase optrok pyro resulteerde rongier rook rookwolk scherm senesi sinisterra snijden stadionvullende thuisoverwinning til trauner velodrome verhouding verlossende ving vlammen voorkwam vorderde wierp wijle zichtverlies

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane biden bijlow democraten geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk pedersen primary priske read sebaoui slot smal socrates stengs trump ueda willykment wingbacks zerrouki