Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord gaat donderdag voor herhaling van 1974

3 mei 2022 10:40

Voor Feyenoord wacht donderdag weer een enorm belangrijke wedstrijd, aangezien dan de return tegen Olympique Marseille op het programma staat. In Frankrijk zal de ploeg van Arne Slot een 3-2 voorsprong moeten zien te verdedigen om de finale van de Conference League te halen. Marseille maakte in de eigen competitie afgelopen weekend een flinke misser door in eigen huis met liefst 0-3 te verliezen van Olympique Lyonnais.

Historisch gezien zal het duel voor Feyenoord veel vertrouwen zorgen. De club begon een tweeluik in Europa 16 keer met een zege met één goal verschil in eigen huis. Dat leidde uiteindelijk 12 keer in het bereiken van de volgende ronde. In 1974 gebeurde dat ook in de halve finale toen Feyenoord in Rotterdam in de UEFA Cup met 2-1 had gewonnen van VfB Stuttgart. In Duitsland werd gelijk gespeeld, waarna de finale over twee wedstrijden werd gewonnen van Tottenham Hotspur.

Feyenoord speelde één keer eerder in Marseille in Europees verband In het seizoen 1999/2000 was Olympique Marseille een van de tegenstanders in de tweede groepsfase van de Champions League. In Frankrijk werd met 0-0 gelijk gespeeld.




Tags

marseille frankrijk herhaling arne conference duitsland historisch lyonnais misser slot stuttgart tottenham uefa vfb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda