Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord flikt het diep in blessuretijd tegen Utrecht

24 april 2022 16:29
Foto: Pro Shots

Feyenoord flikt het diep in blessuretijd tegen Utrecht; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondag op het allerlaatste moment toe weten te slaan. De thuiswedstrijd tegen FC Utrecht eindigde in een 2-1 overwinning. Feyenoord leek af te stevenen op puntverlies, maar diep in blessuretijd zorgde Luis Sinisterra alsnog voor de verdiende zege.

Feyenoord nam vanaf het begin het initiatief, maar had het lastig om tot kansen te komen tegen het zeer verdedigende FC Utrecht. Het duurde uiteindelijk ruim een half uur tot er een echt grote kans kwam, maar een poging van Reiss Nelson kon door de doelman worden gekeerd.

Verder gebeurde er weinig in De Kuip. Feyenoord was volop aan de bal, maar kwam nauwelijks door de Utrechtse muur en omdat FC Utrecht zoveel man achter de bal had, kwam het zelf ook niet tot aanvallen. Bij rust stond het dan ook 0-0.

Na rust was het wel al snel raak. Een voorzet van Nelson werd door Utrecht-verdediger Van der Hoorn in eigen doel gekopt.

Het spelbeeld veranderde na die treffer. Utrecht ging opeens voetballen en kwam daardoor vaker aan de bal. Er lag voor Feyenoord dan ook voldoende ruimte in de tegenaanval en daar kreeg het enkele goede mogelijkheden uit. Na ruim een uur kreeg Orkun Kökcü de grootste kans, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper.

FC Utrecht had nog geen schot op doel gehad, maar de eerste poging was wel direct raak. Van de Streek stond volledig vrij en kon een voorzet dan ook eenvoudig binnen schieten. Direct daarna moest Feyenoord nog een tik verwerken omdat Marcos Senesi met een blessure wegviel.

Ook nu veranderde het spelbeeld weer. Utrecht deed er alles aan om het spel zo veel mogelijk te ontregelen en greep iedere mogelijkheid aan op tijd te kunnen rekken. Feyenoord was weer volop aan de bal, maar kwam nauwelijks tot kansen. Een kwartier voor tijd leek Cyriel Dessers wel te scoren, maar zijn treffer werd afgekeurd.

Niet veel later kwam FC Utrecht met tien man te staan. St. Jago viel uit met een blessure en omdat ze al vijf keer hadden gewisseld, moesten ze met een man minder spelen.

Desondanks leek het duel af te stevenen op een gelijkspel. Feyenoord probeerde wel aan te zetten, maar werd totaal niet gevaarlijk. Iedereen leek zich al neergelegd te hebben bij een gelijkspel, maar in de zesde minuut van de blessuretijd viel de treffer dan alsnog. Luis Sinisterra wist met een laag schot in de verre hoek voor de 2-1 te zorgen.
Discussieer mee op de forums


Tags

utrecht flikt nelson poging sinisterra spelbeeld cyriel dessers hoorn jago kokcu kuip muur ontregelen reiss rekken senesi streek tegenaanval utrechtse wegviel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alireza arne arnesen danilo dessers geertruida hall hassel hendriks hendrix kokcu kuip linssen malacia marciano middenveldert mulder nelson pedersen roma senesi sinisterra slot til trauner twente vakkiek walemark willykment zooitje