Transparent
Inloggen
Sluiten

'Bekerfinale zorgt voor 20.000 schade aan De Kuip'

18 april 2022 14:49 - RTV Rijnmond
Foto: Pro Shots

"Bekerfinale zorgt voor 20.000 schade aan De Kuip"; image source: Pro Shots

In gesprek met RTV Rijnmond geeft stadiondirecteur Jan van Merwijk aan dat de schade aan De Kuip naar schatting zo'n 20 duizend euro zal bedragen. Aan de kant van PSV ontstond brandschade aan het beton van de constructie van het stadion, terwijl aan de zijde van Ajax toiletten werden gesloopt en er brand werd gesticht in de afvalbakken.

Daar bleef het niet bij bij de Amsterdammers, omdat het stadion vol werd geplakt met stickers en er graffiti werd gespoten. "Bovendien zijn een aantal Ajacieden aan pissen over de stoelen op de tribunes in de Kuip", aldus Van Merwijk.

De schade aan het stadion zal worden verhaald op de KNVB, aangezien de voetbalbond het stadion had gehuurd voor de bekerfinale. De KNVB zal de schade vervolgens weer gaan verhalen op beide clubs. Volgens Van Merwijk is de schade aan het beton van De Kuip ernstig omdat er een coating op zit die het beton beschermt tegen regen en die is op sommige plekken nu verdwenen. Het zal zeker tot de zomer duren voor een aannemer deze schade kan repareren. Daarnaast zal het een uitdaging worden om alle toiletten op tijd gerepareerd te hebben voor de eerstvolgende thuiswedstrijd van Feyenoord.

Meer op RTV Rijnmond




Tags

kuip bekerfinale beton merwijk knvb toiletten aannemer afvalbakken brand brandschade coating constructie geplakt gerepareerd gesloopt gespoten gesticht graffiti pissen regen repareren rijnmond schatting stadiondirecteur stickers verhaald

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.438 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau gelul jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren peeters persie slot stengs streuer trauner twente wereldsalaris