Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Dit is natuurlijk een hartstikke mooie en geweldige prestatie'

15 april 2022 00:32

Arne Slot was in gesprek met ESPN erg blij met het behalen van de halve finale. "Dit is natuurlijk een hartstikke mooie en geweldige prestatie", aldus Slot. "Tegelijkertijd zijn we ook heel ambitieus om nog meer dan dit te willen. Als je dit met z'n allen al zo lang kan zien, moet je ook zo ambitieus zijn om meer te willen dan alleen de halve finale."

De trainer was ook vol lof over de vele meegereisde supporters. "Ze hebben ons ook vandaag weer fantastisch gesteund. Ook overdag in de stad hebben ze zich heel goed gedragen", zo gaf hij aan. "We hopen dat als het goed gaat vandaag we ze er in Marseille ook weer bij hebben. We hebben ze thuis vreselijk hard nodig, maar ook uit is het ook fantastisch dat ze zo massaal komen."

Slot vond dat de eerste helft veel evenwichtiger was dan vorige week. "In De Kuip hebben we geprobeerd ze onder druk te zetten en kwamen ze niet van de eigen helft af tot de 43ste minuut. Daarvoor bleven we maar kansen drukken. Deze wedstrijd was veel evenwichtiger", zei hij daarover. "Zij waren ook heel agressief en fanatiek in het druk zetten. Meer dan wij zelfs."

In de tweede helft kreeg Feyenoord het meer onder controle. "Het allerbelangrijkste was dat je beter aan de bal bent. Dat waren we in de tweede helft meer dan in de eerste helft", legde Slot uit. "Daarnaast analyseren beide teams elkaar. Zij speelden nu met twee controlerende middenvelders. Het was daarom niet handig om op dezelfde manier druk te zetten als vorige week. Door hun fanatieke publiek was het lastig om dat over te brengen. Daar was de rust het perfecte moment voor."




Tags

slot arne espn fanatiek fanatieke kuip marseille overdag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arneslot arsenal arteta bla bommel brighton citrate eredivisie fildena geertruida heerenveen intensiteit kraaij kuip liverpool medication pec performance persie potter schreuder slot stuivenberg timber vakken voetbalprimeur willykment yoda