Sterk Feyenoord na winst tegen Slavia naar halve finale Conference League

14 april 2022 22:52

Sterk Feyenoord na winst tegen Slavia naar halve finale Conference League; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft op overtuigende wijze de halve finale van de Conference League weten te behalen. Op bezoek bij Slavia Praag werd met 1-3 gewonnen. Cyriel Dessers zorgde voor twee doelpunten, terwijl ook Luis Sinisterra zijn naam op het scoreformulier terug zag.

De wedstrijd kon voor Feyenoord niet beter beginnen. De verdediging van Slavia Praag schatte een verre bal van Feyenoord verkeerd in, zodat Cyriel Dessers na twee minuten spelen de 0-1 al tegen de touwen had geschoten.

Het was echter de thuisploeg die vervolgens het initiatief nam en op jacht ging naar de gelijkmaker. Ondanks dat Slavia al een paar keer gevaarlijk was geworden, viel de gelijkmaker na een kwartier volledig uit het niets. Een terugspeelbal van Orkun Kökcü was veel te zacht, zodat de Tsjechen daar dankbaar gebruik van maakten en de 1-1 wisten binnen te werken.

Lange tijd bleef Slavia de betere partij en kwam Feyenoord er aanvallend nauwelijks aan te pas. Pas in de laatste minuut van de eerste helft volgden er via Dessers en Reiss Nelson mogelijkheden, maar doelpunten vielen er niet.

Feyenoord begon vervolgens iets beter aan de tweede helft, al zag het al snel aanvoerder Jens Toornstra uitvallen met een blessure. Enkele minuten later kwam Feyenoord opnieuw op voorsprong. Net zoals bij de 1-1 kwam de treffer ook nu volledig uit het niets. De doelman van Slavia raakte de bal volledig verkeerd en Dessers wist met zijn tweede van de avond Feyenoord opnieuw op voorsprong te zetten.

Ook nu leek Slavia weer beter in de wedstrijd te komen, al wist het niet tot kansen te komen. Een klein kwartier voor tijd volgde vervolgens de beslissing toen uit een assist van Jorrit Hendrix Luis Sinisterra voor de 1-3 zorgde.

Ondanks dat er nog even te spelen was, kwam Feyenoord amper nog in gevaar. Vlak voor tijd kreeg Slavia nog een mogelijkheid, maar een kopbal ging over het doel. In blessuretijd kwam DE thuisploeg bovendien nog met tien man te staan nadat een doorgebroken Kökcü onderuit werd gehaald. Feyenoord trok de zege daarmee probleemloos over de streep en wist daarmee een ticket voor de halve finale van de Conference League binnen te slepen. Daarin wacht voor de ploeg van Arne Slot een tweeluik tegen Olympique Marseille.