Feyenoord veel te sterk voor Heracles Almelo

10 april 2022 18:38

Feyenoord veel te sterk voor Heracles Almelo; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondag op overtuigende wijze gewonnen van Heracles. Op het kunstgras in Almelo eindigde het in 1-4. Orkun Kökcü, Reiss Nelson, Guus Til en Patrik Wålemark zorgden voor de doelpunten.

Feyenoord begon uitermate zwak aan het duel, want binnen de minuut stond de ploeg al op achterstand. Marcus Pedersen liet zich eenvoudig voorbij spelen en Gernot Trauner werd er op snelheid uitgelopen. Uit de pass die volgde werd op doel geschoten en vanuit de kluts zal de bal plotseling al in het doel.

De ploeg van Arne Slot leek echter direct wakker te zijn geschud, want het nam direct het initiatief in de wedstrijd en ging op jacht naar de gelijkmaker. Nadat er al enkele mogelijkheden waren geweest, was het halverwege de eerste helft raak. Orkun Kökcü verrast de doelman met een hard schot in de korte hoek.

Enkele minuten later leek Heracles met tien man te komen staan na een spijkerharde tackle op Guus Til. Er werd echter slechts geel gegeven en ook de VAR greep niet in.

Feyenoord bleef op zoek naar doelpunten. Tyrell Malacia kwam het dichtste bij met een schot op de paal. Voor rust kwam de volkomen terechte voorsprong echter alsnog. Een beetje gelukkig kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Reiss Nelson en de aanvaller zorgde met een schot bovenin het doel voor zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

In de laatste minuut van de eerste helft volgde er nog een doelpunt. Jens Toornstra stond al klaar om in te vallen voor de geblesseerde Til. Met zijn laatste balcontact schoot de middenvelder echter nog de 1-3 binnen. De scheidsrechter floot vervolgens direct voor het rustsignaal, zodat Toornstra bij de start van de tweede helft pas binnen de lijnen kwam.

Feyenoord kwam niet al te scherp uit de kleedkamer. Heracles was het vaakst aan de bal en kreeg ook een paar goede mogelijkheden. Met een paar goede reddingen wist Ofir Marciano een tweede tegentreffer te voorkomen. Twintig minuten voor tijd kwam Patrik Wålemark als invaller binnen de lijnen en op heerlijke wijze wist hij met zijn eerste balcontact direct te scoren. Na een uitstekende bal van Jens Toornstra zorgde de Zweed met een hakbal voor de 1-4.

Het duel was daarmee gespeeld. Beide teams kregen nog wel een paar mogelijkheden, maar echt grote kansen kwamen er niet meer. Een 1-4 eindstand was daarmee het gevolg.