Feyenoord na schijnvertoning arbitrage gelijk tegen Slavia

7 april 2022 20:45

Feyenoord na schijnvertoning arbitrage gelijk tegen Slavia; image source: Pro Shots

Feyenoord is de kwartfinale van de Conference League begonnen met een gelijkspel tegen Slavia Praag. Het heenduel in De Kuip eindigde in 3-3. Luis Sinisterra, Marcos Senesi en Orkun Kökcü maakten de doelpunten. Asssitent-trainer Marino Pusic werd na het rustsignaal met rood weggestuurd.

Feyenoord begon direct sterk aan het duel en nam het initiatief. Dat leidde al snel tot de 1-0 toen vanuit een counter Luis Sinisterra de 1-0 kon binnen tikken.

Ook na deze treffer was Feyenoord heer en meester. Al snel was Orkun Kökcü dicht bij een doelpunt, maar hij schoot tegen de onderkant van de lat. Tyrell Malacia was ook dicht bij een treffer, terwijl Sinisterra een schot gekeerd zag worden door de doelman.

Feyenoord leek uiteindelijk af te stevenen om de rust in te gaan met een voorsprong, maar vlak voor rust werd het vanuit het niets gelijk. Het leek overduidelijk hinderlijk buitenspel, maar het doelpunt werd wel goedgekeurd. Een VAR is er in de Conference League ook niet, dus dat viel ook niet te corrigeren.

Niet veel later had Feyenoord tot twee keer toe een strafschop moeten krijgen. Een voorzet van Marcus Pedersen kwam tegen een arm, waarna Sinisterra onderuit werd gehaald. De Turkse scheidsrechter wilde er echter niet aan en floot niet veel later voor de rust. Dat leidde vervolgens tot een opstootje toen assistent-trainer Marino Pusic verhaal ging halen over de omstreden beslissingen van de leidsman. De aanvoerder van Slavia bemoeide zich daar ook mee, waarop Pusic met rood werd weggestuurd en er ook nog twee gele kaarten werden gegeven.

Na rust was Feyenoord opnieuw de betere ploeg. Guus Til kreeg al snel een goede mogelijkheid, maar zijn inzet ging via de doelman net naast het doel.

Het was echter Slavia Praag dat halverwege de tweede helft op voorsprong wist te komen en opnieuw viel de treffer volledig uit het niets. Een voorzet kreeg een rare stuit, zodat deze vlak voor de doellijn ingetikt kon worden.

Al snel was het echter weer gelijk. Marcos Senesi wist een voorzet van Cyriel Dessers binnen te werken en kon weer hopen op de overwinning, dat gezien het spelbeeld volledig terecht zou zijn.

Vijf minuten voor tijd kwam die voorsprong dan ook. Orkun Kökcü mocht een vrije trap nemen en de doelman van Slavia verslikte zich in het schot. Het maakte de vreugde in De Kuip er echter niet minder om, want het stadion ontplofte weer ouderwets.

Er werden echter nog vier minuten blessuretijd aangegeven en toen deze voorbij waren, floot de scheidsrechter nog niet af. En prompt viel nog de 3-3 toen Sinisterra de bal niet goed wegwerkte en Slavia er dankbaar van profiteerde.

Het zorgde er voor dat Feyenoord over een week in Praag nog vol aan de bak zal moeten om de halve finale te halen.