Transparent
Inloggen
Sluiten

Degelijk Feyenoord in eigen huis te sterk voor Willem II

2 april 2022 22:51
Foto: Pro Shots

Degelijk Feyenoord in eigen huis te sterk voor Willem II; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft uiteindelijk een zakelijke overwinning weten te behalen tegen Willem II. Door doelpunten van Luis Sinisterra en Bryan Linssen eindigde het duel in De Kuip in een 2-0 overwinning.

Feyenoord nam vanaf het begin meteen het initiatief. Al snelde volgden er goede mogelijkheden voor Guus Til en Reiss Nelson, maar hun pogingen gingen respectievelijk over en naast het doel. De ploeg van Arne Slot bleef op zoek gaan naar de goal, maar de afwerking was veel te slordig. Ook pogingen van Cyriel Dessers en Marcus Pedersen leverden geen doelpunt op, terwijl ook Nelson meerdere mogelijkheden verprutste.

In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Feyenoord een grote kans op de openingstreffer, maar een kopbal van Luis Sinisterra kon door de goalie van Willem II knap gekeerd worden. Bij rust stond het daarom nog maar 0-0, wat gezien het spelbeeld vrij opmerkelijk was.

In de tweede helft was het spelbeeld exact hetzelfde. Feyenoord had veelvuldig de bal, maar kwam veel te moeilijk tot kansen. Ondanks dat de ploeg veel beter was, viel de openingstreffer halverwege de tweede helft toch ietwat uit het niets tot Sinisterra de bal in de korte hoek wist binnen te tikken.

Omdat het verschil nog altijd maar één was en Feyenoord nog steeds heel slordig om bleef gaan met de mogelijkheden, kon Willem II nog altijd hopen op een resultaat. Vlak voor het einde kregen de Tilburgers dan een enorme kans uit een hoekschop, maar Gernot Trauner wist de gelijkmaker te voorkomen.

In de blessuretijd viel dan toch de definitieve beslissing. De ingevallen Bryan Linssen zette druk op oud-Feyenoorder Dammers en veroverde zo de bal. De aanvaller kon daardoor eenvoudig de bal in een leeg doel binnen tikken en zorgde daarmee voor de 2-0.




Discussieer mee op de forums


Tags

sinisterra bryan linssen nelson spelbeeld afwerking arne cyriel dammers dessers gernot goalie kuip marcus opmerkelijk pedersen reiss slot snelde til tilburgers trauner verprutste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.453 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geeneen geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt meijer ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wereldsalaris yoda